Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen márkájú gumi éri meg...

Milyen márkájú gumi éri meg legjobban ár-érték arányban?

Figyelt kérdés
A Michelin elég borsos, viszont kellene egy szett téli gumi, mert sajnos nem volt jól beállítva a futómű és a szilentek sem voltak jók, úgyhogy elkoptak a gumik. Illetve az egyik oldaluk. Első autóm egyébként. Négyévszakos gumik mennyire jók?
2022. dec. 5. 00:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%
Prémium 4 évszakos éri meg, ha évente nem mész többet 8-10 ezer km-nél, akkor 5-6 évig simán jó. Bírja a havat, hideget, nyári strapát.
2022. dec. 5. 16:22
 12/18 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is jó alternatíva a legjobb négyévszakosok közül választani. Ezek tudják egy-egy közepes téli és nyári szett teljesítményét. Sőt, a magyar tél nagy részében akár jobbak lehetnek, mint egy téli, mivel hó alig van. Ráadásul gyakrabban kell cseréni, így mindig viszonylag friss gumi lehet az autón. Aki két garnitúrát használ, az ritkán dobja ki a 4-5 éves gumikat, pedig ki kéne. Hiába van futófelület, a gumi anyaga elveszti rugalmasságát és tapadását.
2022. dec. 5. 17:52
 13/18 anonim ***** válasza:
53%
A 4 évszakos a nyári kánikulában eltaknyosodik. Persze ha az ember keveset és óvatosan megy, vagy csak városban, akkor ok. De autópályán, nagy sebességnél nyáron rizikós helyzetben a 4 évszakos sokkal rosszabbul teljesít szinte bármelyik nyárinál.
2022. dec. 6. 06:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem taknyosodik el, mentem vele 170-el 40-fokban autópályán és "rallyztam is falvak között ugyan ilyen melegben, szó sincs erről. Hogy teljesítene rosszabbul, több a barázda rajta ember. Esetleg, ha 100 km/h-ról satuzol, akkor lesz 2-3 méter különbség, ami nem mérvadó.

Meg kéne érteni gumi nem = vezetési tudás és nem a gumi miatt halnak meg emberek !

2022. dec. 6. 13:26
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
14: A több és mélyebb barázda nyáron, száraz időben hátrány. Viszont én inkább ilyenkor engedek kicsit a tapadásból, mint az átmeneti időszakokban, vagy télen. Az átlag magyar télen jól teljesít egy négyévszakos, átmeneti időben szintén.
2022. dec. 6. 13:54
 16/18 anonim ***** válasza:

15, lehet hogy hátrány, de ez nem befolyásolja annyira a fékezést, mint amennyire itt előadják. Esetleg a fogyasztást. A két évszak közül a tél a szélsőségesebb, oda kell több barázda, szilikát, anyag stb... emiatt is M+S-esek, tehát téli gumik is egyben. Emiatt szoktam mondani, hogy ezek a gumik 60%-ban téli és 40%-ban nyáriak.

Ilyen szempontból nyáron teljesen mindegy, hogy mi van fent.

2022. dec. 7. 09:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Kleber Krialp hp3. Top5-be belefér a 195/65-nél r15-ben minden kritériumnál.(hó/jeg/vizes út/száraz út stb)

Kb 2/3 aron a Michelin-nek.

2022. dec. 7. 20:39
 18/18 anonim ***** válasza:

"Kb 2/3 aron a Michelin-nek."

Hol?! Én ilyen 24-25e/db áron látom T-s sebességi index-szel. Novemberben vettem a Contoinentalt, akkor egy áron volt kb a Michelinnel. Ez 28e/db volt szállítással együtt + adtak mellé egy 10e Ft-os vásárlási utalványt.

Na, most nézem: Michelin Alpin 6 195/65 R15 91T 27,5eFt/db. Akkor hol a 2/3 ár?! 18e-ért én nem látom most sehol a Klebert.

2022. dec. 8. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!