Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen márkájú gumi éri meg...

Milyen márkájú gumi éri meg legjobban ár-érték arányban?

Figyelt kérdés
A Michelin elég borsos, viszont kellene egy szett téli gumi, mert sajnos nem volt jól beállítva a futómű és a szilentek sem voltak jók, úgyhogy elkoptak a gumik. Illetve az egyik oldaluk. Első autóm egyébként. Négyévszakos gumik mennyire jók?
2022. dec. 5. 00:17
1 2
 1/18 Revolúcióbiológus ***** válasza:
75%

A koreai és kínai márkákon kívül kb. bármit nyugodtan megvehetsz. Nyilván ahogy a Michelinnél is érzed, minél többet költ egy márka motorsport szponzorációra meg marketingre annál többet kér az utcai abroncsaiért is felárként - de nem kell vagyonokat kiadnod pl. egy Nokian, Barum, Semperit vagy Kleber szettért és azért általános egyetértés van abban, hogy ezek már elég jók. De pl. bizonyos méretekben egy Pirelli vagy Bridgestone gumit is elcsíphetsz olcsón és akkor ha eladásra kerül a sor a vevő sem tud fintorogni azon, hogy ő márpedig márkásabb abroncsokat tenne a kocsira úgyhogy 100-at rögtön alkuszik.

Ha nincs időd figyelgetni a gumibörzéket akkor nyugodtan rábízhatod a gumisra, ő napi 8 órában (vagy még többen) ezt csinálja, látják az aktuális árakat és hogy mit lehet raktárról kihozni jó áron utolsó darabokként, felesleges attól az előítélettől rettegni, hogy biztos át akar baszni valami drága szarral, neki is az az érdeke, hogy egy darabban és elégedett vevőként térj vissza.

2022. dec. 5. 03:35
 2/18 anonim válasza:
44%
Durex
2022. dec. 5. 05:23
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Jók a 4 évszakosak, de már ezerszer le lett tárgyalva.
2022. dec. 5. 06:00
 4/18 anonim ***** válasza:
58%

1. Na és ezt mire alapoziod?

Nekem kinai van és van olyan mint a Michelin.

Csak felébe került.

2022. dec. 5. 06:21
 5/18 anonim ***** válasza:
73%

Prémium minőségű, de nem prémium márkának sorolt gyártótól érdemes venni. Pl. Toyo, Yokohama.

Minőségre nagyon jók, csak azért nem sorolják őket a prémium gyártók közé, mert nem minden szegmensben gyártanak gumikat.

2022. dec. 5. 06:30
 6/18 anonim ***** válasza:
60%
Igazából hit kérdése az egész, én nem hiszek a négyévszakosban, megcsúszhat jeges úton, kibírom félévente azt a fél órát amíg lecserélem a nyárit télire. Jobb a téli-nyári. Azokból bőven jó egy Laufenn vagy Hankook. 5 évre fixen jó lesz.
2022. dec. 5. 08:49
 7/18 anonim ***** válasza:
Nekem Toyo van, nagyon meg vagyok vele elégedve.
2022. dec. 5. 09:11
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Néztem ki egy Toyo márkájú gumit.

Toyo 205/55R16 H S944 Observe

Teszt alapján is az ajánlottak közé van sorolva. Úgyhogy lehet ez a fajta lesz, online lerendelem. Azért még nézegetem őket, de ez szimpatikusnak tűnik.

2022. dec. 5. 11:59
 9/18 anonim ***** válasza:
Pont ugyan ez az observe van nekem is :) Bátran ajánlom. Én is a jó vélemények miatt vettem meg, és nem bántam meg
2022. dec. 5. 12:04
 10/18 anonim ***** válasza:

Michelint amúgy sem ajánlom. Nagyon hamar repedezik. Én most cseréltem le Continentalra. Darabonként kb 5000Ft a felára a kisebb márkákhoz képest. Mivel nem egy évre veszem, én ezt nem tartottam soknak. Tavaly is gondolkoztam már a cserén. Ha nem húzom, ennyivel simán olcsóbb lett volna ugyanez a gumi tavaly. 2-3 év múlva meg lehet visszasírjuk a mostani árakat, hogy micsoda olcsóság volt, fillérekért dobálták a gumikat.

Egyébként meg vagyok vele elégedve, jó a tapadása, komfortban is jó. Nem bántam meg, hogy ezt választottam. Remélem, hogy a Michelinnél tartósabb lesz.

2022. dec. 5. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!