10 éve garázsban álló Lada 2103, érdemes vele fogalalkozni?
Ha nem értesz hozzá akkor nem.
Azért egy hozzáértővel akkor is átnézetném, ha eladnám. Jó ha tudod mennyit ér pontosan, mennyibe kerülne megjavítani stb.
Egy kifogástalan belső külső fényezés minimum 1 millió forint, OT minőségben.
Kárpitozás szintén van ennyi szereléssel, bontással.
Járd körbe a témát, a hozzá nem értő nepperkedő, csak dumálni tudókat meg se hallgasd. Számlás hely drágább, de a szavatossági jogokat ott tudod később jobban érvényesíteni, ha ilyesmire lenne szükség.
A futómű felújítás az első lépés. Már az egy vagyon lesz.
Alkatrészt kapni hozzá, mindent.
GTK (gazdasági totálkár) a felújítás összege. Nekem se hidd el amit mondok, hanem kérj árajánlatot több cégtől, és NORMÁLIS, SZÉP munkát kérj, ami nem egy műszakira való összegányolás. Az utóbbi filléres, cserébe sz@r.
Ez csak tőled függ és hogy mire szeretnéd használni. Napi ingázós autónak finoman szólva sem a legideálisabb. Hobbiautónak viszont jó lehet.
Az, hogy garázsban állt 10 évet önmagában nem jelenti azt hogy kuka az egész autó. Ha a garázs nem valami dohos putri, hanem száraz, jó állagú épület, akkor jó eséllyel veszel bele egy új akkut, friss benzint, minden folyadékot, szűrőt leengedsz, új gumikat veszel (13'-os nem egy vagyon), féket, futóművet, csöveket, tömítéseket átnézed és lehet hogy már gurulhatsz is vele.
Én idén örököltem egy '78-as 2101-est. Végig garázsban volt tartva, végig az első tulaj nevén volt, aki annak idején rendelte magának. Nem állítom makulátlan gyári állapotúnak, de nem volt egy rozsdakupac, jó állapotú volt. Annak ellenére, hogy nagyon keveset volt használva. Az utolsó években kb 200-300km/év!!!. A jó állapota miatt műszakin csont nélkül ment át, egy fillért nem kellett rá költenem. Gondolkoztam rajta, hogy mi legyen, mert fájt érte a szívem. De amúgy is van két saját autóm, amik szintén számomra nem csak közlekedési kotlák. Két autóval való foglalkozás bőven leköt. Egy harmadikra sem időm, se pénzem, sem energiám, azaz kapacitásom sem volt. Na meg felesleges is lett volna igazság szerint, nem használtam volna ki. Így végül eladtam idén nyár elején. Az első jelentkező alku nélkül azonnal elvitte.
"Sajnos nem értek hozzá, de érdekelne."
Az már fél siker. Nem annyira bonyolult autók ezek. Ma más sok minden fent van a neten, meg lehet tanulni. Ott vannak youtubeon a szerelős videók, facebookon a márkacsoportok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!