Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért érhet hozzá a dísztárcsa...

V8asbéka kérdése:

Miért érhet hozzá a dísztárcsa a gumihoz, kevés a nyomás?

Figyelt kérdés
Idei szezonra új gumikat vettem a járgányomra, amik lemezfelnin vannak. A dísztárcsa tavalyi, és tavaly semmi hangja nem volt, idén miután az új gumikkal felkerültek a téli kerekek, nyikorgó hangot hallat az autó menet közben, amint lekerülnek a dísztárcsák, teljesen megszűnik a hang. Az előző és az új garnitúra is 205/55 R16, a nyomás elöl 2.3, hátul 2.2 bar, ahogy tavaly is. Hyundai i30, 2013.

2022. dec. 2. 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de nem tudom ezt elképzelni. A dísztárcsa a felnire megy rá, utána vele együtt forog, akkor hogyan ér hozzá a gumihoz nálad? Még ha lelógna a felniről átmérőben, megérteném, de akkor rá sem tudnád tenni a felnire. Egy fénykép sokat segítene a megértésben.
2022. dec. 2. 18:16
 2/4 anonim ***** válasza:
Na meg ha kevés lenne a nyomás benne, akkor fujtatni kellene bele.
2022. dec. 2. 19:12
 3/4 krwkco ***** válasza:

"Miért érhet hozzá a dísztárcsa a gumihoz, kevés a nyomás?"

Lehet, hogy a mostani gumid szélesebb (nagyobb az első szám a méretezésében), mint a régebbi. Vagy más az alakja az oldalfalának. Emiatt a két ok miatt kidudorodhat a felni pereménél. De ezt egyszerűen le tudod ellenőrizni, ha megpróbálsz egy kártyalapot becsúsztatni a dísztárcsa éa a gumi közé.

Egyébként a gumi akkor is deformálódik menet közben, ha előírt nyomásra van felfújva. De hogy emiatt a tárcsa nyikorogna? Furcsa.

Mindenesetre próbáld bekenni a tárcsa belső peremét valami gumiápolóval. Vagy a gumi oldalfalát, hadd csillogjon. :-) Akkor lehet, hogy csúszósabb is lesz. És abbbahagyja a nyikorgást.

2022. dec. 3. 09:51
 4/4 A kérdező kommentje:

#1, igazából nem is tudom, mit fotózzak, látszatra nem ér hozzá, de mióta levettem a dísztárcsát, egy szem hangja nincs.

krwkco, a gumik számadatok alapján abszolút megegyeznek az előző garnitúráéval, pont egy kis kenést is kaptak a tegnapi nap folyamán, de nagyjából 6 km után már megint lehetett hallani... a profilja a mostaninak valóban másabb, az előző szettnél kicsit domborúbb, de ránézésre nem mondanám meg, hogy az okozná. Mindenesetre valószínűleg ellátogatok a helyre, ahol feltették a felnikre a gumikat, hogy szakértség meg ők is.

2022. dec. 5. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!