Opel f astra 2001 1.6 8v Langyos a fűtés!Mitől lehet?Termosztát?Milyen megoldások vannak h egy két hibát ki lehessen zárni?
A hűtővíz eléri-e a szokásos hőmérsékletet? Bemegy a normál tartomány közepébe?
Azt látod a hőmérőn, amikor a termosztát először nyit? Kicsit visszaesik a hőmérséklet. (Nem mindegyik autón látni.)
Termosztát, kevés hűtőfolyadék, levegős rendszer, eldugult fűtő radiátor, beragadt fűtéscsap, szoruló terelő lapátok, mechanikus hiba a fűtés konzolnál, vízhőfok jeladó...
Válogass. Vagy adj több infót.
A termosztátnak ehhez semmi köze, mert a fűtésnél mindíg kering a folyadék és csak a nagy hűtőt zárja le.
HA már 40 fokos akkor még nem nyit a termosztát , de már érezhető a melegebb levegő.
Megkell tapogatni a bemenő és vissza menő csöveket a fűtéshez, sokat elárul ez.
De még lehet a légterelők is elhajolva, kiakadva vannak.
A bemenő és a kimenő cső ha hasonló meleg akkor jól kering benne a víz.
Azt nézd meg.
"A termosztátnak ehhez semmi köze, mert a fűtésnél mindíg kering a folyadék és csak a nagy hűtőt zárja le."
Akkor lehet gyenge fűtés a termosztát miatt, ha pl. egy utángyártott túl nagyra nyit és sok víz megy a hűtőbe, az utastérbe meg alig.
Nem állítom, hogy itt ez a baj, vagy hogy gyakori lenne, de nekem már volt ilyen problémám. Arról lehet felismerni, hogy a fűtés fokozatosan melegszik, de a termosztát nyitásakor (ha ez látszik a hőmérő mozgásán), lelangyosodik.
Annak ellenére, hogy a 8-asban azt írtam, hogy a termosztát is lehet néha ok, kiváncsi vagyok, hogy beválik-e.
A szerelők többnyire a termosztáttal kezdik, akármi baja van a hűtőrendszernek.
Egyébként tavaly télen jó volt a fűtés ezzel a termosztáttal? Vagy akkor másik volt benne?
De mivel a szerelő feltehetően teljesen leereszti a hűtőfolyadékot, talán át is öblíti a rendszert. Meg utána talán alaposan légtelenít. Úgyhogy ezek is hozhatnak javulást.
Majd írd meg, hogy mi lett és tartós volt-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!