Ha az egyik autó 6 cm-rel szélesebb, mint a másik, akkor ez már kívülről eléggé szembetűnő?
Figyelt kérdés
#autószélesség
2022. nov. 26. 15:27
1/8 anonim válasza:
Egyik autó meg piros, az még szembetűnőbb.
2/8 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy a forma eléggé befolyásoló tényező. Vannak kerekebb autóformák, és vannak szögletesebbek. Ha két ugyanolyan méretű autót veszünk összehasonlításként, akkor a szögletes autó szélesebbnek tűnhet. Például a régi Ladák nem tűnnek keskeny autóknak, pedig még 1700 mm sincs a szélességük. Csak ugye az egész autó eléggé szögletes.
2022. nov. 26. 15:44
3/8 A kérdező kommentje:
Sőt, például az 1999-től 2000-ig gyártott Lada 2105 csak 1620 mm széles. Elég keskeny, de valahogy nem tűnik fel kívülről annyira.
2022. nov. 26. 15:50
4/8 anonim válasza:
Vezetői szemszögből szerintem igen, én jobban érzem az 5 centivel keskenyebb autó szélességét. De szerintem ez is csak addig igaz, amíg "mélyen" ülsz.
Kívülről nagyon nehéz megmondani. Amiből van gyári szélesített változat, ott általában 5 centi körüli a különbség, de ott optikailag is rájátszanak.
5/8 Revolúcióbiológus válasza:
Hát ez akkor derül ki, mikor be kell állni a garázsba vagy át kell menni egy szűk boltív alatt. Igen, 6 centiméter már szembetűnő, mikor manőverezni kell, de a mai autók már nem 6 centivel szélesebbek a 15-20 évvel korábbi generációkhoz képest, hanem 15-30 centivel is akár, szóval ebből a szemszögből meg nem.
6/8 anonim válasza:
És ezt miből számolta ki? Matematikus ön? 🐷🐽
7/8 A kérdező kommentje:
Történetesen igen.
2022. nov. 26. 20:47
8/8 A kérdező kommentje:
Az én autóm 1710 mm széles, ez középmezőny, de annak is inkább az alja. A régebbiek közül az átlag 1740-1760 mm körül mozog. Legalábbis az alacsonyabb kategóriájú. Én már azokat is elégnek tartom egy átlagos testalkathoz, meg a még kényelmes parkoláshoz.
2022. nov. 26. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!