Autószerelők miért nem tudnak olajat cserélni?
Te vagy az az ügyfél, akinek felárat számolunk fel, mert az elvégzett munkán túl még a hülyeségével is meg kell birkoznunk.
Nem tudom miért hiszed azt, hogy jobban tudsz valamit annál, aki hetente 20 ilyet megcsinál és már sok éve, akár több évtizede.
Ha az első indítás után 1-1.5 liter olajat tölt rá, akkor az azt jelenti, hogy az első feltöltés után (első indítás előtt) maxra, vagy közel maxra töltötte, nem pedig minimumra. Ez az egyik. A másik pedig az, hogy ha minimumon is van az olajszint... akkor mi van? Szerinted az az 5 másodperc alapjárat tönkre fogja tenni a motort, vagy mi? Édes istenem.
Nem értem akkor miért nem csinálod meg magadnak. Ja hogy neked büdös a munka? Akkor meg maradj csendben és bízd rá olyanra, aki tudja is, hogy mit csinál, mert te nem.
Ilyenkor nem gond ha nem ér bele a nívó!
Az olajszivattyú szívócsöve sokkal lejjebb van mint a nívópálca vége.
Használat közben lényeges hogy a nívóig legyen az olaj, mert ahogy lötykölődik az olajkarterben az olaj, előfordulhat hogy átmenetileg levegőt szív a szivattyú.
Vagyis semmi kivetnivaló nincs abban ahogy a szerelők olajat cseréltek.
Ha annyira nem tetszik a szakemberek munkája akkor csinált te ahogy akarod. Nem egy rakétatudomány ezt otthon is megcsinálni.
Ha már van benne 1 liter olaj vagy másfél ami a nívót még nem éri el, de arra elég hogy legyen olajnyomás ahhoz hogy a motor megfelelő kenése biztos legyen főleg álló helyzetben, de ezt már írták előttem.
abszolut nem helytelen. Mitől lenne? Nem akarjuk túl önteni mert vissza engedni macerásabb. Olyan mint a főzés. Teszel bele sót, ha nem elég, még teszel bele egy kicsit. Túl sózod, már kivenni belőle nem tudsz 😁
A motor károsodása nem függ attól hogy minimum vagy maximum szinten van az olaj. Olajnyomás van 1l olajnál és 4l olajnál uhyan úgy. Nem lesz baja ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!