Ha valakik olyan bátrak, hogy kiszállnak az autóból egymással "bunyózni" akkor miért többnyire csak dulakodást láthatunk. Miért nincs rendes ökölharc?
Mert igazából egészen addig tart a lendület a legtöbb emberben, ameddig nem lát választ a másik féltől. Aki amúgy nem küzdősportoló, az ilyen helyzetben bár begurul és keménykedik, de ha azt látja az ellenféltől hogy nem hátrál meg és ő is fellép ellene, akkor máris tudat alatt ott van a "vajon meg tudom verni?" kérdés, tehát nem mer egyből ököllel rendesen támadni, mert mi van ha a másiktól olyat kap vissza amitől kifekszik. Inkább tolakodnak meg dulakodnak - már ha egyáltalán, mert legtöbbször ennyi sem történik, csak üvöltenek egymással egy kicsit aztán visszaszállnak és mennek tovább -, mert nem bíznak a saját képességeikben.
Szerintem ez a lényege a dolognak.
az oroszok meg is picsázzák egymást.
Amíg nem akarnak megölni, addig minek ököl harcolnál? Nagyon sok esetben mindig is elég volt egy megjelenés, utána meg mehetett egy nagy pofon a másiknak, és csend lett.
Ha küzdősportot végeznék, börtönt, rendőrségi ügyet elkerülve igyekeznék nem túl menni egy lökdösődésen, és fenyegetésen, illetve megkérném hogy fejezzük be és induljon tovább.
Viszont a legkönnyebb volna kihúzni valakit a kormány mögül, majd a földön fejbe rúgni addig míg egyáltalán fel bír állni, azért ilyenhez már az kell hogy rendesen nekem jöjjenek.
Egy lökdösődés az agresszió alacsonyabb foka.
Nagyjából így következhetnek a fokozatok:
- elnézést kérés, kézfogás
- kiszállás, csúnyán nézés
- beszólás
- arc az arcba. (A személyes tér megsértése)
- lökdösődés
- ökölharc, rugások
- eszközhasználat
Az emberek többsége szerencsére nem lép túl az alacsonyabb fokozatokon.
Ezek valóban csak kakaskodnak egymással, sokuknak csak akkor áll fel, ha így keménykednek egymással.
Érdekes, hogy nő vs. férfi, nő vs. nő harc nem szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!