A turbó benzines autó hasonló a dízeles autóhoz?
Ide értem pl azt, hogy dízelessel el lehet indulni kuplunggal. A turbó benzinessel is el lehet így?
Nyilván mind a kettőnél kell gázadás.
Köszönöm mindenkinek a választ!
" dízelessel el lehet indulni kuplunggal."
" A turbó benzinessel is el lehet így? "
Mégis mivel akarnál elindulni??
#4 benzinessel is simán el lehet indulni gáz nélkül. A nyomatéktól függ az egész.
Azért szokták a turbóval azonosítani, mert a turbós autóknak jóval nagyobb a nyomatéka.
De egy nagyköbcentis szívóbenzinnel is el lehet indulni gáz nélkül. Tapasztalatból beszélek, bár nem szokásom így elindulni.
Minden létező autóval el lehet indulni kuplunggal. Én annak idején kipróbáltam a 44 lóerős, 100Nm-es F Astrával, 4. fokozatban is még el lehetett indulni, nyilván égett a kuplung és lassú procedúra volt, de mégiscsak 4. fokozatról van szó, egy 100Nm-es, központi befecskendezéses, forgó gyújtáselosztós, szívó benzin autóval. Sőt, még talán az 5. is ment volna, de azzal már nem kísérleteztem.
Ezek után aki azt mondja, hogy bármilyen autóval nem tud elindulni és ez nyilván azért van, mert fúj benzin, az nem tud vezetni.
Persze, kuplung nélkül is lehet váltani, ha eltalálod a fordulat / hangtartományt.
Alap élethelyzetről beszélünk, benzinesnél lefulladsz általában ha nem engeded rá a gázt, dízelnél simán elindulsz kuplung nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!