Mi a jó választás első autónak?
1.500.000 ft a keret rá, amit tényleg az autóra tudok költeni maximum, az átírás, átvizsgálás nincs benne ebben az összegben.
20 éves vagyok, még sulizok mellette melózok, főleg városban használnám, vagy ritkábban országúton. A pályahasználat maximum havi 1-2 alkalom, és akkor is max 100-150 km.
Valami tágasabb autóra gondolok, szóval Honda Jazz, 4-5-ös Golf, Suzuki Swift és társait ne emlegessük.
És akkor hogy mivel üzemeljen? Főként benzinre gondolnék, mert rengeteg helyről hallottam hogy a diesel nem városba való stb stb. Igazából érdekelnének az érvek hogy miért diesel, miért benzin legyen.
Egyelőre 6-os mazdákat, és Honda Accordokat nézegettem ebben az árkategóriában, mert kicsit japán autók felé orientálódok. Ezekkel az a problémám, hogy az előbbiről azt hallom hogy nagyon szeret rohadni, még a másodikról hogy szereti leenni a tulaj fejét egy városi 10 literes fogyasztással kétezres motor esetében.
Azért írtam ki a kérdést mert nem vagyok 50 éves autószerelő aki ránézésre megmondja hogy mi lenne a jó autó.
Valóban nem szeretnék egy Swiftet amiben ha erősebben nekemjön valaki hátulról meghalok, és egy Honda Jazz-t sem amibe ha beülnék még a kutyám is kiröhögne. A Golf meg szimplán egy hülyegyerek autó lett az én korosztályomban, és nem szeretnék ilyen megbélyegzést kapni.
Köszönöm az értelmes válaszokat, és hát a kioktató, én akkor is megmondom tipusú válaszokra nem fogok reagálni ezután.
Kérdező, van egy pár ötletem..
Suzuki SX4, azok viszonylag tágasak belül,.. Ha felmesz használtatu.hu ra, 90%a a benzines az SX4 eknek. Egész jó évjárat, 2008-2012 közöttit kapsz olyan 1,2-1,5 millió körül. Japán autó.
A Toyota Avensis is egy tágasabb autó, jó műszaki mutatókkal. Emellett a Toyota nagyon jó, kiforrt benzines motorokat gyárt. Ez kisvárosi vezetgetesnel előnyt jelenthet. 2010 utánit szerintem nem, de olyan 2006-2008as évjáratú Avensist már tudnál venni ebből a keretből. Egyébként a Corolla is jó választás lehet első autónak, kB. Olyan, mint az Avensis, csak olcsóbb kicsit, egy minimálisan más a karosszéria, és kevesebb benne a lóerő, de utóbbi első autónál nem annyira, fontos szempont.
Ha nagyobb benzines japant szeretnél, akkor érdemes a Suzuki SX4, Toyota Corolla/Avensis típusok között keresgélni.
Egyébként tágas autók meretukhoz képest olcsón : Citroen Xaara Picasso, Citroen C4, Renault Scenic, Ford C-max, Dacia Sandero, Dacia Duster, Opel Meriva.
"Nemtudom egy középkategóriás autó manapság Magyarországon miért számit WOW autónák." Ez a gondolatmenet bennem is megfogalmazódott. Kb. ,ha nem régi Swiftben, Astrában, Golfban vagy Yarisben gondolkozol, akkor az azt jelenti, hogy villogni akarsz. Elszálltak az árak, lássuk be, hogy 1 milliót költeni kell egy normális autóra. 1 millió és 1,5 millió között találhatsz Corollákat (kb. 2008-2011), Passatokat (kb. 2006-2009), Leon (2008-2012).
Én ilyenekben gondolkoztam, és ismerősömtől meg is kaptam, hogy miért nem veszek régi Astrát vagy Swiftet. Igaz, ezek 1 millió alatt vannak, de tényleg nagyon leharcoltak. Egyébként, Swift , amit vennék...2010 utánit mondjuk, az már 1 milliónál van, ennyi erővel meg nézhetek pár évvel korábbi Toyota vagy VW modelleket is.
Én magam sem értem a villantós autó fogalmát, ..az számít villantósnak, ha valaki újat vesz, vagy prémium Audi Q-sorozat, 3-4 millióért, talán az villantós..én még a használt BMWket (10 évnél idősebb) sem tartom nagy számnak.
Skodák?
Fabia, Octavia
2004-6-7-8 évjárat. Benzinesek jók, nem esznek sokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!