Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell télen agyonsózni...

Miért kell télen agyonsózni az utakat nálunk?

Figyelt kérdés
Mikor elolvad a hó, látni, hogy meg van fakulva az úttest a sok sótól. Az autósokkal is jól elbánnak így. Miért nem lehet valamiféle érdesítő anyagot szórni inkább, ami kevésbé káros?

2022. nov. 19. 10:52
1 2
 1/13 Noren1989 ***** válasza:
72%

Azért, mert akkor a pajtiknak lesz tavasszal karbantartási melója.

Meg nyáron és ősszel.

2022. nov. 19. 10:55
 2/13 anonim ***** válasza:
45%

Mert attól nem olvad el a hó, jég.

És ha ràesne 1 centi hó, akkor kezdhetnék elölről a szórást.

2022. nov. 19. 11:09
 3/13 A kérdező kommentje:
Sehogy se jó akkor.
2022. nov. 19. 11:39
 4/13 anonim ***** válasza:
58%

Mért nem olvasszák el nagynyomású forró levegő turbinával?? :P

Pár másodperc alatt nem hogy elolvad, de el is párolog és száraz marad az út.

2022. nov. 19. 12:55
 5/13 anonim ***** válasza:
79%
A só olcsóbb. Gondolják jobb ha a sok sótól rohadni kezd a karosszéria mint ha beborulsz az árokba.
2022. nov. 19. 13:08
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
Ha esetleg valahogy fűtenék az utakat...
2022. nov. 19. 13:11
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Ezt sokszor én sem értem. Főleg tél végén, mikor fagy alig volt, fordul elő felénk, hogy ha kell ha nem szórják ki a sót, mikor fagynak nyoma sincs, csak eső esik. Konkrétan sókásában kell járni az utakon +5, +10 fokban. Valószínűleg a tél végén megmaradhattak a készletek és inkább kiszórják valamilyen ürüggyel, hogy ne kelljen majdnem egy évig tárolni. Ezt már sokszor észrevettem mostanában.

Ami azt illeti, én is indulnék inkább korábban, mennék lassabban, óvatosabban a hóban, jégen, mint a latyakos sóban, amivel tetőig beborítja az autómat az előttem haladó kocsi. De sajnos nincs választási lehetőségünk.

#4, nem egy-két négyzetméterről van szó. Tudod te mennyi a víz fagyás és párolgáshője?! Csak egy két sávos úton pár száz méteren tonnákat kellene megolvasztani és elpárologtatni. Csak ezen a rövid szakaszon több GJ energia kellene. Energiaválság idején nem a legjobb megoldás. Ennél már csak az lenne jobb ötlet, hogy építsünk elektromos fűtőszálakat az utakba. Paks3 nem termelne ki annyi energiát, ami az útfűtéshez kellene!

2022. nov. 19. 17:14
 8/13 anonim ***** válasza:
69%

7: "Energiaválság idején nem a legjobb megoldás. "

Nem lell fegyverkezésre, hadseregre, háborúra költeni, akkor jutna bőven utak fütésére is!

2022. nov. 19. 17:58
 9/13 anonim ***** válasza:
36%
Éveken keresztül mindenhonnan az folyt a csapból is hogy mekkora túltermelés van most meg hirtelen energia válság lett? Ez is pont oly annyira igaz mint a Covid volt halál híre.. létezik nyílvan de nem annyira mint ahogy felvan kapva
2022. nov. 19. 19:39
 10/13 anonim ***** válasza:
77%
Igen, a kőolaj, földgáz sosem fog elfogyni. A fákat irtsuk nyugodtan, semmi gond, remekül lehet fűteni velük. A légkör meg végtelen fingjuk csak tele továbbra is! A Föld pedig természetesen lapos, csak el akarják velünk hitetni, hogy nem így van... Gratulálok!
2022. nov. 19. 20:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!