Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért rángat az autóm?

Miért rángat az autóm?

Figyelt kérdés

Üdv! Van egy kis 800ccm-es benzines 2002-es évjáratú Daewoo Matizunk ami mostanában főleg hidegen azt produkálja hogy elég durván rángat menetközben egyenletes haladásnál főleg. Melegen egyébként minimálisan csökken ez a rángatás,de sajnos továbbra is megmarad bármit csinálunk. Már a 2. szerelőtől hoztuk el de sajnos különösebb előrejutás nélkül.

Amik eddig a szerelők által csinálva/cserélve lettek rajta: Üzemanyagszűrő,gyújtókábelek,gyújtógyertyák,elosztófedél+a benne levő rotor, Map szenzor tisztítás+a csövei ellenőrizve,fojtószelep tisztítás. De sajnos ezek után sem javult meg!(check engine lámpa nem világít és kiolvasták,semmi hibakód nem volt benne!)

Ki mit mond,mi okozhat még ilyet? Mert sajnos már tanácstalanok vagyunk pedig egyébként egy jó kis hálás kocsi és eddig semmi különösebb-nagyobb baja nem volt,ezt leszámítva.

Tankolni is mindig egy helyen szoktunk (Omw) úgyhogy biztos nem ez a gond!

Előre is köszönöm a segítséget!

2022. nov. 18. 22:38
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A rangatást a rossz gumi is csinálhatja,sőt hiszem azt, hogy az a baj.
2022. nov. 19. 00:30
 2/6 anonim ***** válasza:
41%

1. A gumi miatt rázhat, nem rángat!!!

A rángatás elektronika hiba.

2022. nov. 19. 06:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen a gyujtásnál kell elsöre körülnézni!Gyujtó trafó csere, esetleg holtponti jeladó is szóba jöhet.
2022. nov. 19. 12:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Facebookon a Matiz (/Tico) csoportba lépj be, hátha ott lesz több tapasztalat
2022. nov. 20. 01:33
 5/6 A kérdező kommentje:

1. Válaszadónak: 2éves Vredestein márkájú téli gumik vannak rajta amiket most idén felrakás előtt ki is centíroztattam a gumissal,de mikor ezt elkezdte még a nyári kerékszett volt fent és azzal is csinálta úgyhogy szerintem ez biztosan nem az lesz!

2. Válaszadónak: Igazad van mert jártam már úgy hogy rosszul centírozta ki a gumis vagy szálszakadt lett a gumi és akkor nagyobb sebességnél rázott valóban de nem rángatott és a kettőnek köze nincs szerintem egymáshoz. Én is inkább valami elektromos hibára vagy meghibásodott alkatrészre gondolok itt.

3. Válaszadónak: Az lehetséges,de ezek hibájánál nem kellene neki bedobni a check engine-t?

4. Válaszadónak: Köszönöm a tippet,megpróbálkozom vele,hátha tudnak okosat mondani!

2022. nov. 20. 09:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehetséges hogy falsot szív a motor. Szívócsonk, légszűrőház környékén lehet a gond
2022. nov. 28. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!