Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány barig kell fújni a kereket?

Hány barig kell fújni a kereket?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam egy ezzel foglalkozó honlapon, hogy colonként 0,2 bar-t érdemes a gyári értékhez hozzáadni. Az én gyári értékem 2,1 bar, tehát 2,4-re kellene fújni. Azonban én ezt sokallom, inkább akkor maradnék a köztes értéknél, 2,2-nél.

2022. nov. 13. 10:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
35%
a vezető mögötti B oszlopon van feltüntetve, bármilyen autód is van(Bentley-t kivéve)
2022. nov. 13. 13:47
 12/15 anonim ***** válasza:

"Semmi köze a collnak a nyomáshoz."

És ki írt olyat, hogy lenne? A gyártó utasításait követem. Vitasd meg velük, hogy hülyék és nem értenek hozzá!

2022. nov. 13. 21:18
 13/15 A kérdező kommentje:
Egyébként a kis pótkerekembe 4,6 bar kell.
2022. nov. 14. 15:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért, mert az fele olyan széles, mint a normál gumid.

A colnak nincs köze a nyomáshoz. Attól hogy nagyobb a felnid, a gumid külső átmérője és szélessége ugyanakkora marad, tehát ugyanakkora nyomás kell bele, hogy ugyanakkora terhelésre ugyanannyira nyomódjon be a futófelület, mint az eredeti méretnél.

2022. nov. 14. 18:13
 15/15 anonim ***** válasza:

"Attól hogy nagyobb a felnid, a gumid külső átmérője és szélessége ugyanakkora marad..."

Utóbbi nem feltétlenül igaz. Az én példámban a 15"-os felnire való gyári váltóméret gumi 3 cm-rel keskenyebb, mint a szintén gyári 17".

2022. nov. 14. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!