Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell bekötni?

Hogy kell bekötni?

Figyelt kérdés

Üdv! Segítséget szeretnék kérni, arra vagyok kíváncsi, hogy ezt a foglalatot miként kell bekötni: [link]

Ebbe belemegy a két pólusú izzó (PY21/5W), az irányjelzőt és a helyzetelzőt szeretném vele üzemeltetni anélkül, hogy bármiféle USA modult kellene beszerelnem. Szóval ebben kérnék segítséget, hogy például melyik színű kábelt melyik másikkal kell összekötni, stb. Nekem az irányjelző csatlakozójából csak 2 kábel fut ki, most hirtelen a színüket nem tudom, a linkelt foglalatnak viszont 3 kábele van, gondolom, hogy a harmadik a helyzetjelzőé. Arra gondoltam, hogy egyszerűen csak odaforrasztom a jelenlegi helyzetjelző kábeléhez, csak nem tudom a színeket, meg hát azt sem, hogy az úgy működne-e. Köszi a válaszokat, a segítséget!

2022. nov. 12. 21:06
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
De nekem úgy lenne jó, mint a videóban. A 21 watt amúgy is soknak hangzik helyzetjelzőnek, inkább az 5 wattot kellene rákötni, annyi gyárilag is.
2022. nov. 12. 22:26
 12/22 anonim ***** válasza:
Megnéztem a videót, és biztos, hogy abban a kábelben,ott ahol vastagabb, van valami elektronika, vagy legalább egy tranzisztor, ami ugyanolyan funkciót lát el mint egy relé, , és ez csinálja a váltást a kétszínű LED nél.
2022. nov. 12. 22:29
 13/22 A kérdező kommentje:
Azt nem értem végülis, hogy úgy miért nem lesz jó, ha én a 21/5 wattos izzó 5 wattos szálát rákötöm a mostani helyzetjelzőre, a 21 wattos szálát pedig az irányjelzőre. Hogy ez így miért nem működne. Mert ha bekapcsolnám a helyzetjelzőt, akkor az izzó 5 wattos szála világítana, ha indexelnék, akkor pedig a 21 wattos.
2022. nov. 12. 22:39
 14/22 A kérdező kommentje:

2006-os évjáratú Chevrolet Aveoról van szó, nem tudom, hogy ezen be lehet-e kapcsolni.

2022. nov. 12. 22:58
 15/22 A kérdező kommentje:
Az lényegében valóban egyszerűbb megoldás lenne, csak nem tudom, hogy az autómnál be lehet-e állítani, eddig nem találtam videót róla, csak BMW-hez, Volkswagenhez. Szétnézek még.
2022. nov. 12. 23:11
 16/22 anonim ***** válasza:
Annak mi értelme lenne ha az eddigi két izzós megoldásból csinálnál egy izzósat? Vagy most teljesen másról beszélünk, mivel te USA modulos megoldásról írsz, ami azt jelenti, hogy az index fordítva működik, vagyi állíndóan világít, és indexeléskor meg villog. Amit kitaláltál, kétszálas izzóval ez nem fog működni, sőt még balesetveszélyes is lesz, mert csak fényerőben változik, de valójában folyamatosan fog világítani még indexeléskor is.
2022. nov. 12. 23:35
 17/22 A kérdező kommentje:

Pontosan azt akarom, hogy az 5 wattos szál folyamatosan világítson, a 21 wattos pedig villogjon, ahogyan gyárilag is van az amerikai autókon. Nem egy ilyet láttam már Magyarországon is, például Acurán, ami magyar rendszámos volt. De azzal is megelégednék, ha computerrel az én autómban is be lehetne kapcsolni az USA stylet.

2022. nov. 12. 23:41
 18/22 anonim ***** válasza:

De ez így nem USA-s, és balesetveszélyes is! Csak akkor jó, ha közben neked az indexelés idejére elalszik a helyzetjelző, különben a többi közlekedő nem fogja rendesen látni, hogy te indexelsz.

[link]

2022. nov. 12. 23:54
 19/22 A kérdező kommentje:

[link]

Nem veszélyes ez.

2022. nov. 13. 00:41
 20/22 A kérdező kommentje:
Ez az eredeti amerikai változat.
2022. nov. 13. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!