Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan alakul ki a közlekedési...

Hogyan alakul ki a közlekedési látás?

Figyelt kérdés
Oktatóm azt mondja addig nem érdemes vizsgára menni amíg nincs olyanom. Apám meg azt állítja nyomorék vagyok fel kéne adnom 60 orából ha nem tudok levizsgázni akkor nincs értelme tovább menni. Lány vagyok az iker húgaim 30 órából vizsgáztak. Nagyon igyekszem és szerintem nem vezetek rosszul mindenre oda figyelek néha az oktatóm szerint túlságosan is és akkor hibázom általában. Már tanácsolta az automata váltót is nekem hogy lehet az lenne a jobb. El vagyok keseredve.
2022. nov. 11. 21:50
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Az a bajod, hogy rágörcsölsz a dologra és úgy tűnik apád sem egy nagy segítség.

Ha nem autóval vagy, hogyan közlekedsz? Gondolom nincs csőlátásod, hanem észreveszed, ha valaki keresztbe mozog, fordul, megáll, vagy hogy milyen járművek közlekednek körülötted.

Ha az autóban ülsz, pont így kell csinálni.

A váltó és a pedálok kezelése az egy más tészta, de nem tartom valószínűnek, hogy képtelen vagy a kéz láp koordinációra. Ha mégis, egy auomata váltó tényleg sokat segíthet, mert nem kell azzal foglaloznod, hogy mikor kapcsolj, csak nyomod a gáz meg a féket amikor kell, a többit meg az automatika elintézi.

2022. nov. 11. 22:11
 2/6 anonim ***** válasza:
94%

Az automata váltó nem rossz dolog, de hülyeségnek tartom azzal levizsgázni, mert akkor ott lesz a korlátozás a jogosítványban. Ha a családi autótok manuális, akkor a jogosítvány kiváltása után ott kezdődik a történet, hogy nem vezetheted. Akkor kell venni egy automatát, ami használtan megint egy izgalmas történet, mert ezek érzékenyek a karbantartásra és ha javítani kell, akkor nem néhány ezer forintos történet.

Az oktatóval nem értek egyet. Szerintem oktatás során nem azt kellene néznie, hogy milyen technika segítheti jobban a tanulót, hanem hogy alapoktól haladva fokozatosan megtanítsa a vezetést. Először csak a vezetést, utána a közlekedést. Ha nem megy rutinszerűen az autó kezelése, akkor nyilván figyelmet von el a közlekedéstől.

2022. nov. 11. 23:18
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Esetleg keress egy másik oktatót is, vegyél néhány plusz órát mástól, netán automata autón, egy próbát megérhet mindkét dolog. Lehet kicsit nehezebbnek érzed lelkileg mások negatívabb megjegyzései miatt, de próbálj elérni egy viszonylag higgadt állapotot vezetés közben :)
2022. nov. 11. 23:57
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként olyasmikről lenne szó, hogy minél jobban tudj figyelni a környező közlekedőkre, útra, és a vezetett autóra (sávon belüli helyzete, sebessége, követési távolság, stb). Nézegess előre, oldalra, pillants bele a tükrökbe, gondolj bele picit a többi közlekedő helyzetébe (vajon mit fog csinálni), járdán sétálókra (nehogy valaki lelépjen eléd)… Elemezd a szituációt folyamatosan, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságban legyen, aztán ahogy belejössz, kicsit arra is jobban, hogy felvedd a forgalom ritmusát, ne nagyon tarts fel senkit.
2022. nov. 12. 00:20
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Amúgy nem értem, miért van mindenki lepontozva, tök hasznos dolgokat írtak. Kérdező én megértelek. Sajnos nagyon nem mindegy, ki oktat, illetve hogyan állnak hozzád azok, akiknek számít a véleménye. Átéltem ugyanezt, jogsi szerzés alatt fogytam 15 kilót, meg kihullott a hajam. Az oktatóm azt várta, hogy úgy üljek autóba mint aki mindig is vezetett. Engem is cseszegettek itthon is apaék is eleget. De nem csak a többiek hibája volt, hogy nehezen ment, hanem az enyém is. Egy az, hogy 18 sem voltam amikor elkezdtem, bem tudtam magam megvédeni, meg gyerekesen gondolkodtam, és a-helyett, hogy 100%-ot beleadtam volna, csak a negativ kritikákok pörögtem.

Sok stresszel járt, végül váltottam oktatót (kétszer is) és a harmadiknál egyből meglett a jogsi. Nagyon rendes volt, nagyon jól magyarázott, felkészített, nem küldött addig vizsgázni amig nem ment. Nem flegmazott, nem ordibált. Rengeteget számított. Nem várja az ember, hogy lelkizgessenek vele, csak azt, hogy emberként tekintsenek rá.

Az előző oktatóm pár hónappal később az árokban kötött ki. Felborult saját hibájából a kocsival.

Na szóval NE ADD FEL. Azóta eltelt pár év, és vezetek én is. Ha nekem sikerült akkor neked is fog.

2022. nov. 12. 09:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
2022. nov. 18. 18:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!