Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet így bevenni egy...

Hogyan lehet így bevenni egy kanyart?

Figyelt kérdés

A minap egy fazon a szemem láttára vett be láthatóan elég tempósan egy derékszögű kanyart, úgy, hogy az összes kerék csikorgott. Nem is egy spéci autó volt, csak egy Dacia Logan.

Ezt bármelyik autóval meglehet, ha tapadáshatáron autózik a sofőr?

Nagy az esély ilyenkor, hogy kicsúszik/megcsúszik és elveszti a kontrollt?

Ezek alapján arra gondoltam, hogy az autók sokkal többet bírnak mint ahogy azt gondoljuk. Ami a komfortzónánkon kívül esik, arról már úgy gondolják sokan, hogy az autó sem képes rá?

2022. nov. 7. 22:34
 1/6 krwkco ***** válasza:
100%

"Hogyan lehet így bevenni egy kanyart?"

Ha az autó terhelése kiegyenlített, akkor bármelyik hétköznapi autóval is meg lehet tenni. De azt is tudni kell, hogy az úttest teljesen bukkanómentes, nincs rajta olajfolt vagy porfolt.

A munkahelyemen a parkoló vége általában teljesen üres szokott lenni. Egy időben azzal szórakoztam a reggeli érkezéskor, hogy egy kiszemelt helyre 270 fokos kanyarral álltam be hátulról. Az utolsó pillanatig fékezés nélkül, a fordulókört kormánnyal folyamatosan szűkítve. Mind a négy kerék csikorogva oldalazott és ezzel fékeződött az autó. Jó móka volt. :-)

De ez a csikorgó fordulás közúton egyáltalán nem ajánlott. Mert ha bármi történik, bárki az autó elé lép, semmi tartalék nincsen. Nem lehet sem fékezni, sem másként kormányozni.

2022. nov. 7. 23:04
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

Gondolom száraz volt az út. Megnéztem volna, hogy vízes úton hogyan oldotta volna meg.

Egyébként nyilván meg lehet ezt csinálni akármilyen autóval ha minden feltétel adott de nem ajánlatos.

2022. nov. 8. 00:01
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
Persze, csak ha bármi történik, amire nem számítasz (pl. szűkül a kanyar), vagy rosszul méred fel a sebességet, nem jó íven haladsz stb. simán átsodródsz a szembesávba. Motorosok ezt nagyon tudják, főleg, amikor centikre vannak a kanyart bevenni nem tudó, sávukba átmenő autósoktól.
2022. nov. 8. 00:27
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Igen, de az már kb tapadáshatár, nem érdemes a fenti okok miatt ennyire kicentizni. Viszont igen, néhány embernek messzi fogalma sincs, hogy mennyi lehetne még egy kényelmes kanyartempó, és 90nél is villogtatja a mazsolája a féklámpát minden kanyar előtt..
2022. nov. 11. 21:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ember valószínűleg nem először járt arra. Mondjuk egy Dacia Logan futóműve es egy átlagos fürdőszobai sámli kb egy szinten van, szóval nem ertem miert erőlteti a rally stílust, de legalább nem lett baj.

A csikorgást erősítheti/okozhatja túlfújt gumi is akar, de ha virsli akkor szinten hamar megszólal főleg melegben.

Nagyon nem mindegy, hogy valaki vezet, vagy utas. Utasként meg jó oldaltartasu ülesben is sokkal kenyelmetlenebbek az erőhatasok. Én is szeretek dinamikusabban közlekedni (kipörgés-csúsztatas nelkül), de ha mellettem ül a párom kenytelen vagyok visszacsípni, mert jön a panaszáradat...

2022. nov. 11. 22:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, ami sikerül ma, az nem biztos, hogy holnap is sikerül. addig jár a korsó a kútra mig köcsög nem lezs.
2022. nov. 12. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!