Van egyáltalán türelmes vezetésoktató?
Az én oktatóm is ordított néha: a félelemtől. :D
Egy olyan eset is volt, hogy már megszólalni se tudott és amikor ránéztem az arcára láttam a halálfélelmet. :D
Egy egyenes úton kellett balra kanyarodni, én meg szétnézés helyet hirtelen balra kaptam a kormányt, de szembe meg jöttek, az oktató úgy rálépett a gázra, mint az állat, így nem jöttek belénk, de nagyon megijedt, utána meg sem szólalt egész idő alatt, teljesen meg volt sokkolva, ő volt a legjobban meglepődve, amikor elsőre átmentem a forgalmi vizsgán. :D
Köszi szépen, hogy írtatok! Ha még tudtok konkrét oktatót névvel, elérhetőséggel, az jó lenne... Nem tudjátok: Szentendrén van-e Csigavéres oktatás/oktató?
Egyikőtök válaszára: nehogy azt hidd, hogy én nem szólok vissza, de nincs igazán hatása, úgyis "neki van igaza", nyomja a szöveget. Pedig azt is elmondtam már, hogy én érteni is szeretném a dolgot, de semmi...
Hogy mi az egész oktatással a probléma?!Hát szerintem ez:A baj ott kezdödik hogy eleve a jogositvány szerzése nagyon drága mulatság. Ebböl adodoan a tanulo arra törekszik hogy minél olcsobban megussza az egészet.Ezzel nem is lenne baj de a baj ott kezdödik hogy nem mindenki östehetség! ezzel csak azt akarom mondani hogy mindenki csaka kötelezö orákat akarja levezetni és ugy szeretné megszereznia jogsit de egy átlagos ember ilyen oraszámban nem tudja elajátitni a vezetést!!!(abba most ne mennyünk bele hogy mi az átlag) Szoval az okatotnak forgalomnál egyböl bele kell vinni a mély vizbe a tanulot.És mint hát tudjuk az anyja hasában senki nem tanul meg semmit ezért a tanulo a idegen környezetben(forgalomban) elveszve érzi magát szoval hibát hibára halmoz.Ilyenkor jön az hogy az ember elveszti azta kis kicsi kis önbizalmát és még roszabol megy ami eddig se ment fényesen.
Szoval ha nem lenne ilyen irreálisan drága a jogsi szerintem kevesebb probléma lenne az oktatonak és a tanulonak is.Ha az oktatás dija nem is de az orák száma növekedhetnének.
Amugy az én oktatom nagyon jo oktato volt! türelmes , figyelmes... egy dologban kirtizálnám is háta mögött hogy csaka hibáimat látta meg mikor ügyes voltam nem mondta és igy elvesztettem kicsit az önbizalmam. (az jo vezetés nála alap volt :D)
Kedves 20:02
Valóban igazad van, csak egy probléma van a dologgal: én pl nem úgy indultam neki a dolognak, hogy a fix óraszám és annál többet nem vezetek. Én tudtam, hogy biztonságosan csak úgy vezethetek, ha meg is tanulok vezetni. Ellenben az én oktatóm pl semmi hajlandóságot nem mutatott arra, hogy egyáltalán azt közölje, hogy készen állok-e a vizsgára avagy sem. Ennek következtében 2x is megbuktam, mert természetesen én nem fogom tudni magamtól felmérni, hogy mennyire vagyok jó sofőr miközben elvileg ő a szakember.
(Amúgy oktatót váltottam és előröl kezdtem az egész forgalmat. Ezután elsőre sikerült a vizsga (gyakorlatilag csak harmadjára), de mikor az új oktatóval kimentem forgalomba először, az tényleg olyan volt, mintha előtte sosem vezettem volna forgalomban, olyan szinten nem tanított semmit sem a régi oktatóm)
20:02-es vagyok
21:52-nak. Az én oktatom kb 5-6 éve van benne a szakmában és ö mondta hogy eddig 2 ember (hölgy) mondta neki hogy ök teljesen meg szeretnének tanulni vezetni a pénz nem számit mert nekik a férjük megkeresik a rávalot.(Nem minha a többiek azt mondták volna hogy nem szeretnének de gondolom értitek mire gondolok) Ebböl csak azt akarom kihozni hogy az összes többi több száz tanuloja az a tipus volt hogy minél hamarabb és minél kevesebb pénzböl legyen meg a jogsi.És szerintem a másik probléma hogy a forgalmi a jogositvány utolso része szoval az emberek ekkorra már megunják az egész tanfolyamat belefáradnak. (tanulsá , család ,mukahely mellett tényleg nem egyszerü )
Ha 20 óra helyett 40-et kellene vezetni attól még senki sem tanulná meg igazán jobban, ahhoz kell egy két év, hogy tényleg rutinosan vezessen valaki és még sem lehet heti legalább háromszor két éven keresztül tanítani a vezetést és amíg ott ül melletted az oktató az nem ugyanaz.
A jelenlegi óra viszont bőven elég arra, hogy egy átlagos vezető megtanuljon annyira vezetni, hogy elboldoguljon az utakon és biztonságosan közlekedjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!