Honnan tudhatom meg melyik alkatrésszel van a probléma Opel?

Csak félve tippelek, de szerintem a megoldást jelentheti, ha elviszed egy szerelőhöz, aki megnézi az autót.
Hány éves az akksi?
"Sajnos már az ékszíjam is elkopott"
Mi????

2 éves akksi nem hiszem, hogy tönkremenne csak úgy.
Valószínű a generátorszíjjal lesz gond (?)
Ezek nem vezérműláncos motorok?
Csak mert bordás (?) szíjat is, meg ékszíjat (?) is említesz (?)
Sok a kérdőjel, csak találgatni lehet. Nyilván az ember azért viszi autószerelőhöz az autóját, hogy megtudja mi a probléma.

"2 éves akksi nem hiszem, hogy tönkremenne csak úgy"
És? A vadiúj is lehet szar.
"Valószínű a generátorszíjjal lesz gond"
Mire alapozod, a semmin kívül?
"Ezek nem vezérműláncos motorok?"
Vagy igen, vagy nem, nem tudjuk milyen motor. De hogy jön ide a vezérlés?
"Csak mert bordás (?) szíjat is, meg ékszíjat (?) is említesz (?)"
És? A hosszbordásszíj is ékszíj, de mi köze van ennek a vezérléshez? A vezérműszíjat fogasszíjnak hívjuk még, de az ékszíjhoz, hosszbordásszíjhoz semmi köze, nem értem miért kevered ide a vezérlést.
0/4

"És? A vadiúj is lehet szar."
Arra pontosan vadiúj korába fény is derülne és garis lenne. 2 évesen már nagy valószínűséggel nem garanciális.
"Mire alapozod, a semmin kívül?"
Semmire, el lett mondva, hogy vigye a kérdező szerelőhöz az autót. Örülök, hogy ki tudsz ragadni egy mondatot a kommentemből és tudsz arra reagálni valami egészen mást. Tudod, amikor "zörög, csörög, morog valami az autóban", az lehet egy ártatlan fröccsöntött műanyag is, meg lehet egy búgó kerékcsapágy is - csak a kérdező/autót használó nem tudja körülírni a hibát. Nem is feladata.
"De hogy jön ide a vezérlés?"
Nem tudom, ahogy a kérdező sem tudja.
"A hosszbordásszíj is ékszíj"
:)))) Nem írok semmit.
A generátortm klímakompresszort hajtó szíjat szokták ékszíjnak hivni, azokban az autókban jellemzően, ahol nincs más "szíj" --> azaz láncos a vezérlés.
Persze, ahány ház annyi szokás.
Értem én, bele lehet állni abba, amit én írtam, hiszen feltételezésen alapuló megjegyzéseket teszek. De te mit tettél hozzá a probléma megoldásán (meg lehet távolról oldani?) azon kívül, hogy belém kötöttél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!