Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bi-Xenon fényszóró magasság...

Bi-Xenon fényszóró magasság állító működhet hibásan, ha nincs hibakód?

Figyelt kérdés
Pár éve vettem az autót, elől ültetőrugók voltak (-30mm). A fényszóróm viszonylag messzire világított el. Eltört a rugóm ezért cseréltettem. Sajnos egy gyári magasságút rendeltek és ezzel jártam pár hétig míg az újabb ültetőrugó meg nem érkezett. A fényszóró drasztikusan közelebbre világított és nem éreztem biztonságosnak az éjszakai vezetést. Megérkezett az új ültetőrugó (-25 mm-es kicsit magasabb) és a helyzet változatlan maradt. Ellenőriztettem a magasságérzékelőt és a szerelő szerint rendben van, továbbá megnézte egy fényszóróbeállító készülékkel is. Láttam, hogy okét mutatott. A fura az volt, hogy a magasabb és az ültetett rugóval is kb ugyanaz volt a világítás távolsága. Tudom, hogy automatikusan állítja, de miért nem volt ugyanaz akkor mind a három esetben is? Amikor vettem az autót. A szerelő ügyes, biztosan ért hozzá, viszont ő nem közlekedett sötétben az autóval. Létezik olyan megoldás amivel át lehet verni a magasságérékelőt, hogy kicsit emeljen a fényen avagy mi a normális világítási távolság egy Bi-Xenon lámpánál?

2022. nov. 3. 18:43
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

#10: Töröltettem? Ezt pontosítsd már kérlek mire gondolsz. Én csak egy felhasználó vagyok, mint te, nem tudok válaszokat törölni.

Akkor a mostani #6-os komment előzőleg a #7-es volt? Amit írtam rá választ úgy tűnik, mert nem olyan, mintha arra reagálnék a #8-ban. Érdekes, de én csak kommentelni tudok, meg hasznosnak vagy nem hasznosnak ítélni egy kommentet.

2022. nov. 4. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!