Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a kocsit 1-ben hagyják...

Ha a kocsit 1-ben hagyják felhúzva a kézi fékkel, hogyan indulok?

Figyelt kérdés

Nekünk így tanította, hogy 1-ben kell hagyni az autót.

(Nekem azelőtt mindig üresbe mondták) teljesen össze zavarodtam. Én így gondolom, hogy kell de nem biztos

1. Kézifék ki

2. Kicsi fék

3. Kuplung

4 Indítom a motrot

5. Kuplung be

6. Le a lábam a fékről

7. Szépen engedem ki a kuplungot

8. Gáz

Amikor meg le akarom állítani akkor

Jövök pl 2- ben

1.Kuplung és fék

2. Be rakom 1-ben

3. Le állítom a motrot

4. Felhúzom a kéziféket

(Biztos rosszul mondom légyszi vegyétek figyelemben, hogy most kezdtük az alapokkal)

2022. okt. 27. 07:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
A nem helyes szokásait adja át a tanulónak. Van ilyen. Csináld azt amit ő mond és majd ha meglesz a jogsi, csinálhatod helyesen.
2022. okt. 27. 09:58
 12/25 anonim ***** válasza:

Neked mondták jól kérdező, ez a "klasszikus" módszer.

A kézifék akkor kell, ha nem sík terepen állsz meg parkolni az autóddal.

6# vagyok, az elindulásnál emelkedőn lehet használni a kéziféket segítségként, de nem kell, a kuplung és a fék játékával ez kiváltható, ahogy írtam.

Elképzelhetőnek tartom, hogy újabban más módszert is oktatnak, de nem látom ez miért lenne hasznos.

Amit valaki írt, hogy csak a legvégén engedni ki a kéziféket, azt csak emelkedőn elindulásnál tudnám értelmezni, ahogy írtam, de akkor is igazából felesleges.

Én sokat és régóta vezetek -30 év -, és személyautónál évente kb 2-3x használok kéziféket.

2022. okt. 27. 10:01
 13/25 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Van itt pár dolog amit nem értek.

Először is, mi az a "kicsi fék"?

Aztán ha a 3.pontnál kuplung, aztán 5.pontnál hogyan lehet megint kuplung?

Szóval nagyon zagyva.

Mondom a sajátomat:

Elindulás:

gyújtás, indítás, kuplung be, egyes, majd összehangoltan kézifék ki/kuplung föl/gázadás.

Megálláskor:

Fékezek, közben kuplung és váltó üresbe. Amikor megállt az autó, gyújtás le kézifék behúz.

Ennyi.

Kár túlbonyolítani.

2022. okt. 27. 10:09
 14/25 krwkco ***** válasza:

"Ha a kocsit 1-ben hagyják felhúzva a kézi fékkel, hogyan indulok?"

Azt kell csinálni, amit az oktató mondott. Többféle módszer van, ami mind jó, de minden oktatónak megvan a mániája. Ami feltehetően egyezik a vizsgabiztos mániájával, mert az oktató már sok tanulót vitt vizsgázni.

Ha megvan a jogsi, tedd fel újra a kérdést a parkolási körülmények (lejtő, járda, párhuzamos/merőleges, stb) és az autód leírásával (öreg/fiatal, automata kézifék, indítás csak fék benyomásával engedélyezett, stb. )

2022. okt. 27. 10:38
 15/25 A kérdező kommentje:

1. Kézifék ki( ugye előtte fel húzta az oktató)

2. Kicsi fék( megnyomom a féket, mert miután ki engedtem a kézi féket picit elindul az autó)

3. Kuplung be

4 Indítom a motrot

6. Le veszem a lábam a fékről

7. Szépen engedem ki a kuplungot

8. Gáz

2022. okt. 27. 14:43
 16/25 A kérdező kommentje:
Egyébként amiket ti írtok sokkal jobb és annak idején a család/barátom is így magyarázta és most komolyan itt vagyok le ragadva, hogy annyira béna vagyok el se tudok indulni kb…
2022. okt. 27. 14:44
 17/25 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tanították, hogy csak a kéziféket használjuk, ha parkolunk. Elindulasnál meg kuplung be, majd indít. Azért, mert azt mondta, hogy ha véletlenül is sebességben hagynánk az autót, és hirtelen nem figyelünk és úgy indítjuk a kocsit, az balesethez vezethet. Évek óta így csinálom. Annyit hozzá tennék, hogy én nem használom a kézit, berakom sebességbe. De nekem furcsa, hogy tanulóként a parkolást nem sima kézifékkel és üresben történik.
2022. okt. 27. 17:26
 18/25 anonim ***** válasza:

Azon nem gondolkodtál, hogy amig nem indulásra kész az autó, (tehát nem jár a motor és nincs sebességben)addig nem engeded ki a kézit?

Na???

2022. okt. 27. 18:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Istenem...

2. Kicsi fék( megnyomom a féket, mert miután ki engedtem a kézi féket picit elindul az autó)

Ember! Ha sebességben van, ekkor még nem indul sehova, feleslegesen nyomod a féket.

2022. okt. 27. 18:51
 20/25 A kérdező kommentje:

Minek kell ennyire lekezelően??

Istenem…

Ez volt az első lépésem a ki engedett kézi fék és utána fék(az autó 1be volt)…

2022. okt. 27. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!