Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet bármi problémám abból,...

Lehet bármi problémám abból, ha a vevő hamis adatokkal vette meg tőlem az autót?

Figyelt kérdés

Most adtam el az autómat, és nem vagyok benne biztos, hogy a vevő valós adatokkal töltötte ki a szerződést.

Lehet ebből bármi bajom később?

Az ügyfélkapun keresztül már átírattam az autót (egyből el is fogadták), és a kötelezőt is lemondtam. Van még bármi más teendő?

2022. okt. 24. 14:08
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Márint az ő adatai nem valósak, az enyémek biztosan azok :)
2022. okt. 24. 14:08
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérted el a személyiét amikor írtatok az adásvételit?
2022. okt. 24. 14:16
 3/16 anonim ***** válasza:

Mármint mi nem valós? 2mil helyett 1.99-et írtatok?

Vagy személyes adat lett elírva?

2022. okt. 24. 14:23
 4/16 A kérdező kommentje:
Személyes adat. Cigányok jöttek megvenni, és nem mutattak személyit, fejből diktáltak mindent.
2022. okt. 24. 14:45
 5/16 Beviz Elek ***** válasza:
81%
Nem vagy te rendőr vagy más hivatalos szerv aki ezt le tudná ellenőrizni. Odament hozzád a forma, leírtátok az adatokat az igazolványokról és kész. Hogy az az igazolvány hamis, lopott vagy valós volt azt te honnan tudnád?
2022. okt. 24. 14:47
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Annyi, hogy legyen nálad eltéve fixen az adásvételi, hogy ha bármi visszaélés lenne (pl. szabálysértés, matrica nélküli autópályázás), akkor az átírás hiánya miatt téged fognak keresni a büntetéssel, de te az adásvételi bemutatásával mentesülsz alóla. Lényeg, hogy legyen meg.

De ha eleve hamis adatokat mondtak, akkor az is lehet, hogy csak bontásra vették meg, mert így nem fogják átíratni akkor sem, ha egyébként akarnák. Milyen autó volt?

2022. okt. 24. 15:42
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Cigónak nem adunk el semmit. Alapszabály,majd tanulsz.
2022. okt. 24. 17:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

2 tanu aláírta? Kifizették? Bejelentetted az eladást? Lebélyegezte a kormányablak az adásvételit?

Ha igen, akkor a többivel ne foglalkozz.

2022. okt. 24. 18:06
 9/16 A kérdező kommentje:
#8: Igen, mind megtörtént.
2022. okt. 24. 22:23
 10/16 anonim ***** válasza:

#5: Nem kell rendőrnek lenni. Itt lehet ellenőrizni, hogy érvényes-e a megadott okmány:

[link]

2022. okt. 25. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!