Érdemes befektetni 2 db. kerékrámpába?
Befektetni??
Te tudod hogy mit jelent ez?
"Befektetni? Te tudod, mit jelent ez?"
Nem a szavakba kell belekötni, úgy értettem, hogy egy olyan kiadás, aminek csak évek múlva térül meg az ára. Ha egy szerelő pár ezer forintért cserél neked olajat, ahhoz viszont, hogy te lecseréld otthon, a tudáson kívül szükséged lesz egy olajszűrő lecsavaró ezközre is. Ha ez a szerszám nem drágább, mint a munkadíj, akkor azonnal megtérült az ára. Rámpa esetén ez minimum 7 év jelenlegi àrakon számolva. Ezért használtam a befektetés szót, olyasmibe fektetsz be, ami csak hosszú évek múlva térül meg. Persze szeretek barkácsolni, szerelni, egy kezemen meg tudom számlni, hogy a korábbi kocsiimal hányszor voltam szerelőnél.
Amúgy erről lenne szó, 81 centi hosszú ès 30 centi magas, a kocsi pedig egy 2019-es Dacia Logan. Ehhez is kell hosszabbító? Szerintem a lökhárító nincs hogy hozzáérjen, ha kezdeti állapotban nem éri el. Ahogy emelkedik a kerék, úgy emelkedik a lökhárító is.
Van bakom, emelőm.
Van ki azt mondja, olajcseréért nem érdemes venni.
Nem jelenti azt, hogy nem lát szervizt az autóm, vaNNAk javítások, amikért viszem oda.
De egy olajcseréért nem. Nem azért mert nem engedhetném meg, de:
Utálok időpontot kérni, netán alkalmazkodni, aztán vinni, várni megkapni.
Hordós olajat raknak bele (még azt sem mondom, hogy gagyi), aztán érte menni.
Egyszerűbb: kimegyek a telekre, azon melegében nyitom a leeresztőt, aztán otthagyom. Majd szűrő le, csere, beöntő vissza, olaj betölt.
Közben azért körülnézek a kocsi alatt: Gumiharangok, fékcsövek ha kell kapnak gumiápolót, csepeg szivárog-e valahol.
Ez kevesebb idő, mint szervizbe, várni, vissza, mellesleg tudom mit öntök bele, milyen szűrőt rakok, cserélek pollen és motorszűrőt.
Én így csinálom, így gondolom.
Amikor kivettem a leeresztő csavart, visszaengedem a kerekeire.
Igazából olajcseréhez nem használom a bakot.
Még emelés nélkül is meg tudnám csinálni, de ha emelhetek rajta olajemelővel pikk-pakk 15 centit, miért ne?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!