Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes befektetni 2 db....

Érdemes befektetni 2 db. kerékrámpába?

Figyelt kérdés
Arra a zártszelvényből hegesztett rácsra gondolok, amire a kocsi első vagy hátsó kerekeivel rá lehet hajtani és megemeli 25-30 centivel az autó elejét vagy hátulját. Nincs szerelőakna a garázsunkban és olajcserekor használnám leginkább, de akár egy hátsó dobot is egyszerűbb kicserélni. Találtam a neten egy Yato gyártmányút, ami szállítással kb. 30 ezerbe fájna. Ahogy számoltam 6-7 olajcsere után térülne meg az ára, ami időben is 6-7 év. Megéri így vagy hagyjam a fenébe? Érdemes beruházni egy ilyenbe?

#Kerékrámpa
2022. okt. 20. 19:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább állítható magasságú bakokat vennék.
2022. okt. 20. 19:52
 2/18 Beviz Elek ***** válasza:
Azt te tudod hogy neked érdemes vagy nem. Azt számold bele, nem kizárt hogy venned kell egy toldót hozzá hogy ne olyan meredeken menjen fel rá az autó, sok autó esetében leérhet a lökhárító felállás közben.
2022. okt. 20. 19:56
 3/18 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ilyen van, vagy 4 éve vettem, 6e-ért.

Na persze fel is kell emelni, ehhez van egy ki olajemelőm és 10-20 centis "alátétek", mert azért kell 2-3 lépés mire felmegy.

Kényelmes, biztonságos.

2022. okt. 20. 20:34
 4/18 anonim ***** válasza:
Igen hármas, ilyesmiről beszéltem.
2022. okt. 20. 20:38
 5/18 A kérdező kommentje:
A bakok se rosszak persze, de egy 30-35 centis bakkal nem tudsz annyit emelni, mint amikor kerékkel ráhajtasz egy 30 centis magasságra.
2022. okt. 20. 20:39
 6/18 A kérdező kommentje:
Most látom, hogy a bakok 40 centisek, de ehhez olajos emelő is kell, ami nekem nincs.
2022. okt. 20. 20:41
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Az olajemelő csak könnyebbé teszi az ügyet.

Azzal sem lehet akkorát emelni, mert vagy nem fér alá, vagy nem emel akkorát, de ezt emlegettem feljebb.

Említettem, hogy vannak fatuskóim 10-15 centi magasak és több lépéses a dolog, legfeljebb nem írtam szájbarágósan..

Még mindig sokkal jobb, mondom én, mint nekiszaladni az autóval a rámpának felfelé.

Mint a költő mondja: repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg?

2022. okt. 20. 21:02
 8/18 anonim ***** válasza:

Saját emelővel ugyanúgy működik az alátétes dolog.

De hátul ne felejtsd el kiékelni a kereket, olyanom is van..

És a levett kerék mindig a kocsi alá kerül.,.

2022. okt. 20. 21:04
 9/18 A kérdező kommentje:
Mindegy, még gondolkodom, köszi a válaszokat.
2022. okt. 20. 21:12
 10/18 Beviz Elek ***** válasza:

Nekem van rámpám is, bakom is és olcsó kicsi, illetve drága nagy emelőm is.

Nem mondom hogy a bakot sosem használtam, de őszintén szólva nem igazán szeretem, ha nem muszáj akkor nem sértem meg a küszöb felületét.

Kerékleszedős melóhoz a nagy emelőt használom, berakom a lengőkar alá és onnan emelem meg, ha nem szedem le a kereket akkor felállok a rámpára (kell hozzá a toldó).

2022. okt. 20. 21:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!