Szerintetek megbízhatóak a márkaszervizek?
Azzal tisztában vagyok, hogy minden kb. 2x annyiba kerül náluk. Viszont mennyire lehet náluk hagyni nyugodt szívvel egy autót olajcserére? Nekem mindig az a félelmem a márkaszervizekkel kapcsolatban, hogy otthagyod az autót olajcserén, esetleg 80%-on áll az olaj (de ugye letelt az 1 év) és a számlálót visszaállítják de maga az olajcsere nem történik meg. Ez mennyire elképzelhető jelenség 2022-ben?
Németországban mikor leadtam márkaszervizbe az autót, valahogy nem féltem, eszembe sem jutott hogy esetleg átvághatnak, de valahogy így a magyar márkaszervizekkel annyi rosszat hallani, csak nem tudom hogy mennyire valósak ezek a dolgok. Ti mit gondoltok?
Nézem, de tudod olyan ez hogy elolvasod őket, és kb. inkább hátrébb kerülsz tőle, nem előrébb.
Van aki dicséri őket, más meg azt írja bárhova viheted az autódat, csak ide ne.
3
Tökre értem amit írsz, igazából van nekem is bejáratott jó szerelőm, de mostanában ők is elszálltak az árakkal, ráadásul elmentek egy másik városba, tehát odavinni az autót aztán elhozni az olyan hogy valakit mindig meg kell kérni. A márkaszerviz meg itt van 2 sarokkal odébb.
Igazából nem is a pénz itt a lényeges, hanem a megbízhatóság. Persze lehet jelölgetni itt olajszűrőt, de hogy azért ennek nem így kellene működnie. Kifizetsz egy csomó pénzt, halál nyugodtnak kellene lennie az embernek, nem stresszelni meg ellenőrizgetni hogy valóban elkészült-e a meló.
Ezt a bizalmat "maszek" szerelővel is ki kell építened.
Olajcsere elmulasztásával amúgy pont márkaszervizben kellene kevésbé félned. Ahhoz nagyon sunyi szerelőt kell elképzelni, hogy egy ilyen egyszerű munkát elkummantson egy munkalapos, számlás, garanciát vállaló, bekamerázott műhelyben. Ezzel nem csak téged vágna át, hanem a munkáltatóját is.
A márkaszervízek rossz híre inkább a garanciális autó tulajoktól jön, akiknél vastagon fog a ceruza a számlákon.
Lehet persze kifogsz aznap épp egy felmondását töltő szerelőt, aki még az aprót is ellopja a pohártartóból, de nem ez a jellemző.
"Szerintetek megbízhatóak a márkaszervizek?"
Pont annyira, mint amikor egy kelet-európai munkás nem ellenőrizhető és nem azonnali kárral járó munkát végez.
A többség elvégzi, de csak annyira gondosan, amennyire muszály. Egy csekély kisebbség meg sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!