A nők, főleg a fiatalabbak mit "esznek" a Peugeot 206-oson?
Igen, női autók. Meg az A Merci is.
Neked nem mindegy mit esznek rajta?
Nem te jársz velük, hanem ők.
A szépségről vitatkozni meg alapból hülyeség.
Nézd, nálunk is téma már egy éve hogy asszonynak kéne egy autó, nála is kilyukadtunk ezeknél (206, Twingo, Lupo, stb stb), szerencsére most úgy alakult hogy mégis elég a meglévő egy, jobb autónk amit tudunk használni felváltva.
1) Van egy keret. Nyilván ez határozza meg alapvetően, hogy ki milyen autót vesz. Nálunk az "asszonyautóra" áldozható keretet 800 ezer forintra szabtuk meg. 800 ezerből megnéztük, mik azok az autók, amikből már a tényleg jó példányokat lehet kifogni. Ezek akadtak a horogra... 206-os, Twingo, Lupo, Ford KA, Fiesta, Polo, Corsa és a többiek.
2) Autót azért kicsit majdnem mindenki szívből is vesz. Ebben látnak, ebben mész mindenfele, senkinek nem teljesen mindegy hogy hogy néz ki. Nőnek meg főleg nem. Így megnézi, hogy az adott keretből kihozható autók közül mi az ami tetszik. A 206 szépségéről férfi szemmel lehet vitázni, de azt nem veheted el tőle hogy karakteresebben néz ki, mint a legtöbb akkori vetélytársa, és a nőknek jellemzően tetszeni szokott, nálunk is így van. A Twingo "cuki", az még nekem is tetszik panorámatetővel. Ford KA is rendkívül "cuki". VW Lupo szintén, csak attól én ódzkodom mert volt már korabeli Volkswagenem és megutáltam minden szempontból. Ezek lettek egyből a kedvencek, meg persze a Micra is lett volna, csak abból 800-ért még nem a tetején jársz, abból bakancs van szép, az viszont nem tetszik az asszonynak.
3) Még ha technikai, autókhoz értő szemmel is nézed, akkor sem túl sok kifogásolni valót találsz ezeken az autókon, tegyük félre a tudatlan "3F szabály" típusú berögzüléseket. Ezek egyszerű kisautók, egyszerű technikával, kevés és egyszerű extrával. A Twingot nem szokták annyira szeretni a szerelők, mert nincs benne hely szerelésre, de a többit szerelni is pofonegyszerű, a motorokkal nincs baj mert egyszerű konstrukciók az összes ilyen kisautóban, maximum elektronikai idegesítő kis problémák szoktak jellemzőek lenni a franciákra, de azok nem jelentik a világ végét, amúgy meg a Volkswagen ebben is annyira hulladék volt akkor hogy még rosszabb is, nem véletlen a sok check engine-ös VW mém, én is megtapasztaltam.
Az összes ilyen olcsón megkapható kisautó közül, ami nőknek is tetszeni szokott külsőre, a 206-os azért szokott "nyerni", mert ez a "legautóbb" közülük. Nem miniautó mint a Twingo meg a Ka hanem rendes kisautó használható csomagtartóval és nem csak a kutyád fér el a hátsó üléssoron sem, és amúgy meg olyan átlagos mindenben, nem nehéz szerelni mint a Twingot a helyhiány miatt, nem jellemző rá annyira a rohadás mint egy Ka-ra vagy Lupora, túlárazva sincs mint mondjuk a Micra vagy a Lupo, annyiért adják kb amennyit ér is. Az sem utolsó dolog, hogy ha kifogsz egy jól felszereltet, akkor egész jó felszereltsége tud lenni.
Amúgy van is egyik barátoméknál 206-os már több mint 10 éve, 200 ezer km felett ment már bele majdnem kizárólag városban, amúgy meg egy nagyon szépen tartott 1.6-os ferdehátú "Premium" kivitel panorámatetővel, félbőr ülésekkel, klímával minden alap extrával ami kell egy kisautóba. Én is kipróbáltam, meg asszony is kipróbálta amikor felmerült hogy nekünk is kéne egy, tök agilis, fürge kisautó, és nekik sok bajuk nem volt vele eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!