Milyen új autót érdemes venni, amiben gombok vannak érintőképernyő helyett? Vannak egyáltalán még ilyenek?
@9 - a piac nem gombokat akar. A piac csilivili érintőképernyőt akar amit lehet buzerálni mint a telefonodat, a piac telefontükrözést akar, a piac vezetéstámogatókat akar, hogy minél kisebb "munka" legyen vezetni az autót.
Nézd meg milyen népszerűek a Tesla modellek, pedig az első pár évben mint autó elég hulladék minőséget képviseltek (illesztések összevissza mintha tört volna az autó, recsegések mindenhol stb), és azért most sincsenek ott mint autó, ahol a patinásabb márkák. De egy igazi fullos tech demo, és ma ez már szinte fontosabb mint az autó milyensége.
Egyszerűbb, gyorsabb előállítani egy nagy érintőképernyőt, feltelepíteni egy szoftvert és eladni, mint mechanikus szerkezeteket előállítani és összeszerelni.
Pedig valóban, én is gombokat akarok, nem csak a kocsiba, de a telefonra is. Sosem bírtam az érintőképernyőt, mindig félrenyomom, nehéz írni egy üzenetet, esküszöm még a hagyományos számgombokkal is gyorsabban gépeltem és küldtem el egy smst mint a mostani iphoneommal.
Ez a piac, leegyszerűsödik, itt már nem az igényeket szolgálják ki, hanem minél olcsóbban, minél többet minél drágábban és valamelyest elfogadható kivitelben és ami a legfontosabb ne legyen örök életű.
Oké, de a csomó ember még mindig nem a többség, ha a többség lenne akkor a gyártók nem olyan autókat gyártanának amilyeneket. Nem hülye egyik gyártó sem, alap dolog bármilyen termék fejlesztésénél hogy az aktuális trendeknek megfeleljen, az aktuális trendek pedig azt diktálják hogy high-tech legyen minden, akár a megbízhatóság rovására is.
Akik szeretik az autókat klasszikus értelemben véve, azok leginkább úgy gondolkoznak ahogy mi, tehát ők is inkább a jól bevált megoldásokat tökéletesítenék és nem ujjlenyomatgyűjtő, az útról a figyelmedet elvonó kijelzőkkel meg kütyükkel raknák tele az autókat. De a legtöbb ember nem autókedvelő, hanem az autóra egy érdektelen eszközként tekintenek, esetleg azért vesznek belőle jobbat mint amilyenre amúgy szükségük lenne, mert státuszszimbólumként is szolgál, akár jogos akár nem, azért ha mélyen belegondolsz neked is van egy benyomásod egy ismeretlen emberről az alapján hogy mondjuk egy Dacia Dusterből száll ki, vagy egy Mercedes GLA-ból csak így a hasamra csapva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!