Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az autó baja?

Mi lehet az autó baja?

Figyelt kérdés
2004-es Honda Civic type r-em van, a mai nap delutan jöttem vele haza es egyszer csak 90-100as tempónál rázni kezdett az autó (olyan volt, mintha folyamat macskaköves úton mentem volna). Félre álltam, motorhaztetot felnyitottam és leállítás után kattogó hang jött az autóból (azt nem igazan tudtam bemerni, hogy pontosan honnan, mert a motorház egészében lehetett hallani). Benéztem az autó alá is, észrevettem, hogy a jobb felni mögötti fém alkatrész lyukasra van rohadva, iszonyatos büdös szag jött onnan, valamint füstölt is kicsit(mind a négy felni mögött egyébként el vannak rohadva ezek az alkatrészek, de nem ennyire, ez mind most derült ki). Óvatosan hazavezettem utána, indítás után már gyorsulni se gyorsult az auto( tövig nyomtam a gazt, 100-nál feljebb nem ment a sebesseg). Otthon meg egyszer ránéztem, utolsó beindításnál már a fek se keményedett fel, tövig be lehetett nyomni. Műszerfal semmit nem jelzett, olajszint teljesen jó volt. Mi lehet a gond? A szétrohadt alkatrész barmolhatott szét valamit, vagy teljesen más lehet a baj?

2022. okt. 7. 19:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez sehol sem pontos leírás :D :D
2022. okt. 8. 00:39
 12/19 anonim ***** válasza:
44%

Legalább hülyeséget ne írnál és ne csinálnál.

Amikor ilyen hiba van és te 100-nál nem mentél gyorsabban ????

Ember fék hibával nem is lehet egyáltalán menni, de bármi is az max 30-cal elég menni.

De arra nem vagy képes hogy alá nézz vagy megemeld és megforgasd a kereket.

" fém alkatrész lyukasra van rohadva, iszonyatos büdös szag jött onnan, valamint füstölt is kicsit(mind a négy felni mögött egyébként el vannak rohadva ezek az "

Életveszély vagy a többire nézve is.

2022. okt. 8. 06:35
 13/19 A kérdező kommentje:
Az, hogy megnéztem, hogy tud e gyorsulni egyáltalán az autó, mert lomhának éreztem, az nem egyenlő azzal, hogy százzal jöttem haza, hát írtam is, hogy óvatosan jöttem haza :D Meg szerettem volna nezni, hogy nagyobb sebességnél mennyire rángat, gyorsul e egyáltalán, ad e ki más hangot is gyorsuláskor az auto, stb... A fék hiba akkor jött ki, mikor már otthon állt az auto és utoljára rándítottam, dehat ezt is leírtam, sebaj, hat honnan az anyámból kellett volna kiszurjem, ha a hazaút alatt semmi gond nem volt vele? :D Alá néztem háromszor is, semmi baj, ezt is leírtam, kerek is meg lett forgatva, mert kis emelővel haverommal megemeltük, tehát ezt se tudom honnan veszed, hogy nem. Elmondtam azt is, hogy a négy terelolemez rohadása akkor derült ki, mikor benéztem mind a négy kerék moge (nincs olyan régóta ez az autó az en tulajdonomban, ezért nem is tudtam róla korabban) Tehát van még valami képzelt dolog, amibe bele tudsz itt kötni, vagy el tudod ezt engedni? :D más segített, vagy megpróbálta, te tulajdonkeppen akkor miért vagy itt akkor? :D
2022. okt. 8. 10:26
 14/19 anonim ***** válasza:
42%

" Azért abból, hogy pontosan leírtam mi történt leszurni azt amit irtal, az erős kicsit szerintem "

Pont semmi lényeget nem írtál, egy csomó zagyvaságot csak amiből még totózni se lehet.

2022. okt. 8. 12:55
 15/19 anonim ***** válasza:
42%

" ( tövig nyomtam a gazt, 100-nál feljebb nem ment a sebesseg) "

Majd ezt írod :

"az nem egyenlő azzal, hogy százzal jöttem haza, hát írtam is, hogy óvatosan jöttem haza "

Legalább úgy írj valamit hogy tudod is ne össze vissza.

2022. okt. 8. 12:58
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom, akkor más biztos ért a hulyesegbol, ezért tudott rá tippet adni, majd egkozelebb figyelek, hogy a te elvárásaidnak megfelelően is megfogalmazzam a kérdésem és akkor igy nyugodtan tudsz aludni :D. Na veled nem vitatkozom tovább, mert te csak ezért jöttél ide, neked további szép napot, aki meg próbált tippet adni, annak köszönöm szépen! :D
2022. okt. 8. 13:09
 17/19 anonim válasza:
A gyorsulási probléma adódhat abból, hogy befog a fék menet közben. A kattogás egyébként lehet normális is, az enyém is szokott leállítás után kattogni, de azért nem hangosan. Az is lehet, hogy a négy hengerből csak három hajtotta a kocsit, itt igazából tényleg bármi lehet.
2022. okt. 8. 13:14
 18/19 anonim válasza:
Ha melegedik a felni, az valszeg tényleg fékhiba lesz, ez mind a gyorsulást, mind a rázást megmagyarázná. Vagy szorul a fék dugattyú,vagy a csúszó a féktuskóban. Kattogás lehet az, ahogy hűl az autó, de ha hangosabb, akkor nem ártana kicsit járatni a motort és utána meghallgatni pontosan, hogy nem-e esetleg a motor felől jön.
2022. okt. 8. 13:52
 19/19 anonim ***** válasza:
Beeso fekpadal egyertelmu fekhibara utal, budos szag az eges, auto razkodas (kezdeti hiba) futomuvel kapcsolaros hiba, tehar ezekbol jol behatarokhato modon fekhiba + valami befogas az eges miatt, a nagy ho miatt deformalodhatott a tarcsa, betetek szeregtek, ez emgmagyarazna a razkodast + azt, hogy beesik a pedal, esetleg (de tenyleg csak esetleg) a ho a fekfolyadeklal is tett.valamit, ami miatt nem volt mar fek (eldurranr fekcso, visszaeso hatasfok, stb)
2022. okt. 9. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!