Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az autó baja?

Mi lehet az autó baja?

Figyelt kérdés
2004-es Honda Civic type r-em van, a mai nap delutan jöttem vele haza es egyszer csak 90-100as tempónál rázni kezdett az autó (olyan volt, mintha folyamat macskaköves úton mentem volna). Félre álltam, motorhaztetot felnyitottam és leállítás után kattogó hang jött az autóból (azt nem igazan tudtam bemerni, hogy pontosan honnan, mert a motorház egészében lehetett hallani). Benéztem az autó alá is, észrevettem, hogy a jobb felni mögötti fém alkatrész lyukasra van rohadva, iszonyatos büdös szag jött onnan, valamint füstölt is kicsit(mind a négy felni mögött egyébként el vannak rohadva ezek az alkatrészek, de nem ennyire, ez mind most derült ki). Óvatosan hazavezettem utána, indítás után már gyorsulni se gyorsult az auto( tövig nyomtam a gazt, 100-nál feljebb nem ment a sebesseg). Otthon meg egyszer ránéztem, utolsó beindításnál már a fek se keményedett fel, tövig be lehetett nyomni. Műszerfal semmit nem jelzett, olajszint teljesen jó volt. Mi lehet a gond? A szétrohadt alkatrész barmolhatott szét valamit, vagy teljesen más lehet a baj?

2022. okt. 7. 19:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

"szétrohadt alkatrész" :D :D

Eeezbaszki akármi is lehet, vagy éppen az ellenkezője is. :D

2022. okt. 7. 20:03
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi lehet a baja? Inkább mi nem, ennek ezer baja lehet, illetve van. Mert hogy nem egy az biztos.
2022. okt. 7. 20:15
 3/19 A kérdező kommentje:
Terelőlemez lesz valszeg, de igazából nem ez volt a kérdésem lényege...
2022. okt. 7. 20:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, gondolom eldurrantotta a fékcsövet az adott keréknél vagy a fékkel van valami.
2022. okt. 7. 20:16
 5/19 A kérdező kommentje:
Hát igen, hívtam volna szervizt, csak a környéken már egy sem volt nyitva, ezért gondoltam, hogy itt megkérdezem. Hétfőn már elviszem, csak addig azért kíváncsi lettem volna, hátha van itt hozzáértő ember aki hasonló problémával(/problémákkal:D) talalkozott mar
2022. okt. 7. 20:19
 6/19 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy ha valaki ennyire nem ért hozzá, minek kérdezget? vigye szerelőhöz, ha még tudnánk is ennyiből mi a baja, úgysem tudná megoldani.
2022. okt. 7. 20:19
 7/19 anonim ***** válasza:

De ha eldurran a fékcső attól még megy az autó.... kérdező szerint meg alig gyorsult már...

Max ha nagyon befogna a fék valamiért akkor nem gyorsulna az autó, de az meg elég feltűnő mert izzik a féktárcsa és füstöl :D

Na az mondjuk tényleg büdös....

2022. okt. 7. 20:21
 8/19 anonim ***** válasza:

VAlószínű bedarálta a féket, betétet és az volt olyna hanggal.

Aztán meg nem fogott a fék mert kieshetett a betét belőle és belehetett nyomni aa pedált ezért.

De ez is csak feltételezés.

2022. okt. 7. 21:15
 9/19 Beviz Elek ***** válasza:
62%
Ez így vaktában lövöldözés. Meg kell hallgatni hogy honnan jön a hang, fel kell emelni és meg kell nézni hogy mi baja az autónak. A leírásod alapján csoda ha tudod melyik az eleje és melyik a hátulja, nem tudunk segíteni.
2022. okt. 7. 22:53
 10/19 A kérdező kommentje:
Azért abból, hogy pontosan leírtam mi történt leszurni azt amit irtal, az erős kicsit szerintem :D Én csak egy aggódó autó tulajdonos vagyok, aki próbál utána járni, hogy mással is történt-e már ehhez hasonló és mi lett a vege/ mi volt az oka. Nyilván hétfőn már kiderül, csak addig jó lenne legalább sejteni, hogy mi van és nem agyon gondolni az egeszet. Hát lehet te nem tudsz segiteni, más legalább megpróbálta, amit köszönök is :D
2022. okt. 7. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!