Ez normális, hogy még itt sincs a tél de már most 9,5 literes a fogyasztásom a Fiat Puntonak?
2-es Punto, 1.2 16v 80 lovas.
Igaz eddig mindig OMV-nél tankoltam, most legutóbb MOL-nál… és azóta kezdett el megnőni a fogyasztásom… kicsit nehezen hiszem el, hogy ennyivel szarabb az a benzin.
FRISS:
OMV-nél kb. 8.5-8.8 literes fogyasztásra jött ki.. :/
Pedig aztán szigorúan 2-2200 nál már váltok.
Nem tudom, hogy ez most normális-e, lement 20 fokra a levegő már majdnem 2 literrel eszik többet?
Igaz előtte a Molnál tankoltam, akkor 9.5 re jött ki a fogyasztás…. Nem értem…
Itt vannak a hivatalos adatok:
Nekem az első sor van (1.2 8v) a telitankos módszer szerint vegyes használatban 5,9 liter a fogyasztásom. Neked jóval több jön ki, mint a táblázatban szereplő, szóval valami van.
Akkor a hivatalos adatok szerint plusz 1-1.5 literrel eszik többet.. hát nem tudom, érdekes.
Igaz csak 3-4 km-ekre használom az autót aztán majd megint 3-4 km és ennyi. És eléggé változékony idő van, reggel 10 fok alatt, délután meg majdnem 20… ha most megnőtt ennyivel, akkor télen mennyit fog fogyasztani? 10 litert?!
Meg van a hiba oka, lambdaszonda. :)
Csúcsforgalomban, araszoláskor is 6.4-6.6 liter között volt a fogyasztásom.
Folyamatos közlekedéssel 6.2-6.4 liter. Talán lesz még jobb is, mai nap cseréltem ki a szondát, és 9 km alatt ezt sikerült összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!