Hogy működik a kormányzár, ez normális volt?
Lehet, hogy ciki de nem vagyunk autózsenik.
Tegnap a férjem nem tudott elindulni az autóval, mert a kulcs nem forgott el a gyújtáskapcsolóban és a kormány is max egy centit mozgott. Google azt tanácsolta, mikor fordítaná a kulcsot egyidejűleg mozgassa a kormányt is, és így kioldott a zár. Mintha azt olvasta volna, hogy azért lehetett ez, mert nem egyenesen parkolt le a kocsival, a kormány nem volt alapállásban. Kerestem de nem találtam normális információt a neten. Valóban a nem egyenes kormányállás miatt volt? Vagy hogy működik?
"Valóban a nem egyenes kormányállás miatt volt? Vagy hogy működik?"
Akkor van ilyen gond a kulccsal, ha a kerék a lezárás után megpróbálja a kormányt elforgatni. Tapad az aszfalthoz és a gumi rugalmas, forogni akar, de a kormányzár nem engedi. A kormányzár kis pöckét feszíti az a rés, amibe belemegy és ezért a kulcs nem tudja forgatással kihúzni.
Ha a kerék egyenesen áll, akkor ritkábban áll elő ilyen helyzet. Viszont, ha a kormányzár csak akkor ugrik be, amikor a kormányt egy kicsit elforgatják, akkor feszülés marad. Ilyen bármikor előállhat.
Ha nem érted, amit leírtam, nem baj. Az a lényeg, hogy ha a kulcs nem forog el a szokásos erővel, akkor a szélénél meg kell húzni (elforgatni) a kormányt az egyik irányba. Ha úgy nem mozdul a kulcs, akkor a másikba. A kulcsot erőltetni nem szabad.
Sok ilyen dolog van, ami ha nem fordul elő a tanulásnál, akkor nem mindegyik oktató mondja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!