Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudnék szerezni, vagy...

Honnan tudnék szerezni, vagy miből tudnék készíteni gumi tömítő gyűrűt a tanksapkához?

Figyelt kérdés
Vettem nyáron egy 92-es Kawasaki Vulcan-t aminek teljesen elhasználódott az évek alatt a gumi tömítés a tanksapkájában. Szerintetek hol kaphatnék ilyet, vagy miből tudnék csinálni egyet? Eddig 1 bolttal beszéltem telefonon, ami elérhető közelségben van de ők nem tudják beszerezni, azt mondták lehet házilag tudom majd csak megoldani. Neten pedig nem dob fel semmi értelmeset.

2022. okt. 4. 15:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Veszel egy ilyesmit és vágsz egy sniccerrel amilyet akarsz.

[link]

2022. okt. 4. 16:03
 2/13 anonim ***** válasza:

De ne konkrétan gumiból vágd ki , mert a gumit eszi a benzin.

Valami szilikon anyagból vágj bele.

2022. okt. 4. 17:17
 3/13 anonim ***** válasza:

Na találtam is és ebből annyit vágsz ki ahányat akarsz.

[link]

2022. okt. 4. 17:19
 4/13 A kérdező kommentje:
Az a baj jogy ez nem egy lap. Ha elvégom a gyűrűt akkor a keresztmetszete olyan mint egy s alak. A felső lapos gyűrűböl lejön egy függöleges rész majd abból befelé egy pici perem. Nem tudom érthető e így.
2022. okt. 4. 17:26
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem érthető.
2022. okt. 4. 17:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Olyan az egész mint egy kis kalap, aminek széles karimája van. Kivágják a tetejét de úgy hogy egy kicsi körbe megmaradjon belöle, majd megforditják fejjel lefelé. 😀
2022. okt. 4. 18:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Boltban neked nem adnak el olyat?
2022. okt. 4. 18:43
 8/13 anonim ***** válasza:

Ilyen a tanksapka?

[link]

Nekem ilyen van a motoromon. Beázott a tank, de sehol sem találtam hozzá új tömítést. Végső elkeseredésemben úgy oldottam meg, hogy a külső körből, ami hozzá van csavarozva a tankhoz, na annak a talpából flexxel lecsiszoltam kb 1 mm-t. Így ugyan csúnya, mert kicsit kiáll a síkból a "csapóajtó" szerű része, de tömít.🤷‍♂️🔩🔧🤓

2022. okt. 4. 20:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Az enyémnek ilyen:

[link]

[link]

Az a belsö gumi kellene csak. De most sikerült megragasztanom, ideiglenesen jó, aztán ha nem találok ilyen gumit, akkor legvégső esetben vesze egy egész utángyártott sapkát. Csak hét egy nyamvadt gumi miatt lecserélni az egészet... Na mindegy, ha más nem lesz akkor marad ez az opció.

2022. okt. 4. 21:03
 10/13 anonim ***** válasza:
Dehát ez nem is egy szétkaszabolt kalap forma fejjel lefelé🤷‍♂️
2022. okt. 4. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!