Üresben magától pörög a motor gázpedál nyomása nélkül. (Renault Megane 2011 - benzines) Mi lehet a baj?
Sziasztok,
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy abszolút laikus vagyok a témában, az autót csak felhasználói szinten ismerem.
-Renault Megane ferdehátú, 2011/benzines.
Néhány hete jelentkezett a probléma, hogy üresben - bármely pedál benyomása nélkül - pörög a motor, minta nyomnám neki a gázt és akár 3500-4000 fordulatig is felmegy (tovább nem akartam hagyni és leállítottam), illetve ha megyek vele és sebességben van, néha úgy gyorsul, hogy nem nyomom neki a gázt.
A fentebbiek random jönnek elő, direktben nem tudom reprodukálni őket. Van, hogy 100 km után sem jön elő és van, hogy 2 km vezetés után igen - nem igazán találtam benne rendszert.
-Mai nap a következőeket írta ki: "Motor kann zerstört werden" és felvillant a STOP és villáskulcs jel.
Illetve írta ki később, hogy "ESP prüfen".
Termeszetesen jártam már szerelőnél, de mivel akkor pont nem produkálta a hibát l, nem tudott rá mit mondani.
Szívesen várom az ötleteket, instrukciókat, hogy mi lehet a baja, illetve hogy javítása mivel járhat (akár pénzben kifejezve is).
Előre is köszi nektek!
nálam jeladó hiba volt(vagy 10 éve) hogy melyik, azt nem tudom, de cserélni kellett.
Egyébként bármelyik bekavarhat a fordulatba, akár a
levegőmennyiség, levegőhőmérséklet, vízhőmérséklet, stb.
Ki kell olvastatni a hibát. Nálam ugyanezt egy Opel csinálta, EGR szelep nyitott állásban ragadt meg.
De, elég sokmindentől lehet, vidd el diagnosztikára.
Egy biztos. Egy benzines motor csak akkor pörög fel, ha levegőt kap valahonnan. A gázpedál is ezt csinálja: a pillangószelep mozgatása mgnyija a levegő útját.
Apropo: bowdenes vagy elektronikus a gázadás az autódban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!