G13 fagyállót tényleg nem szokták cserélni 3-4 évente mint a korábbi fagyállókat?
Figyelt kérdés
G13-at leírás szerint csak a hűtőközeg megbontásakor kell cserélni.2022. szept. 30. 13:44
1/4 anonim válasza:
Az oké hogy rá van írva, de ha belegondolsz ha lesz vezérlés csere amivel együtt a vízpumpátis érdemes cserélni, bár típustól függ de akkor úgy is megbontod a hűtőközeget és ezt azért 4-5 évente szokták, tehát egkésőbb 5 évente azt is cseréled ha belegondolsz. De a G12 re is sokan szokták mondani hogy 3-4 évet ki kell bírjon, meg amúgy is mindenféle folyadékot érdemes lecserélni 3-5 évente legalább, gondolok itt fékfolyadék, szervó folyadék, stb... Motorolaj az más téma ott azértévente vagy 10 ezer km-enként ajánlják, váltó olajat sem árt cserélni manuális váltónál 5 évente, automatánál sűrűbben ahogyan előírja a gyártó, azt nem tudom pontosan.
2/4 anonim válasza:
A fagyálló sem örökéletű. Ez a "nem kell cserélni" kb. olyan lehet, mint a long-life olajcsere periódus: valami marketinges gyökér kitalálta, de ha el is hiszed, akkor hosszú távon problémákhoz fog vezetni.
A fagyállóban található anyagok lebomlanak, elöregednek, a hűtőrendszer elemeiből is bomlik anyag, az elektrolízisről nem is beszélve... cserélni kell azt.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, vezerlés cserénél mindenképp le lesz a fagyalló is engedve, de vezérlésre 200 000 km a gyári javaslat, most van benne 63 000 így az még odébb van.
2022. szept. 30. 14:58
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm 2.-es.
Én is ezen a véleményen vagyok.
2022. szept. 30. 15:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!