Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Generator hiba lesz szerintetek?

Generator hiba lesz szerintetek?

Figyelt kérdés

Parom kocsija produkal neha egy erdekes hibat. Idonkent, foleg reggel hidegen nedves idoben megjelenik az akku hibajelzes es a szervo nem mukodik. Egy 2008as fiat panda. Elektromos a szervo.

Van egy magas hangja is tobbnyire olyankor a kocsinak.

Igy kezdetnek kicsereltuk a hosszbordas szijat es a feszito gorgot.

Beinditottuk szij nelkul is. Ugyanazt a hibat produkalta. Tehat ha nincs generator akkor gondolom letiltja a szervot.

Egy ido utan helyrejon ha mesz a kocsival. Utana napokig semmi.

Sajnos ugyanugy eljott par nap mulva ujra a hiba.

Elindultam szervo nelkul, mentem par kort, menet kozben mintha neha elmult volna 1 pillanatra. Utana egyszercsak okes lett.

Azota 1 napja megint oke.

Az aksi indulas elott 12.3V korul volt. Inditas utan 13V felett van. Sogor szerint gagyi aksi van benne bar 2 eve cserelte az elozo tulaj.

Egyelore ugy vagyok vele, hogy veszek Kovacs Autobol felujitott generatort, esetleg aksit is.

Vagy a generator szar es hol megy hol nem. Esetleg az adja a hangot is.

Vagy az aksi szar.

Vagy mindketto.

2022. szept. 28. 11:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Koszi. Akkor marad a generator.
2022. szept. 28. 17:53
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom olvassa e meg valaki. Ma produkalta a hibat ujra. Kimertem. Kb 12.4V volt motor jaras kozben tehat nem tolt a generator. Ha aksi toltore teszem akkor 13V felett van tehat tolti rendesen. Menet kozben egyebkent eletre kelt kicsit a kocsi tehat akkor volt, hogy toltott.

Felemeltem meg alabakoltam a kocsit, kereket le es probaltam megnezni a generatort. Szeretnek rendelni cseret hozza kovacs autobol de kene a generator szama, mert szukiteniuk kellene az alkatreszre. Sehol nem talaltam szamot. Ala is masztam. Csak annyit lattam, hogy denso a marka meg 1/C.

Calszeg ki kell varazsolni belole es az alkatresszel menni csereert.

2022. okt. 2. 13:48
 13/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy elég lenne csak a feszszabályzót cserélni rajta.
2022. okt. 2. 15:29
 14/15 A kérdező kommentje:

Lehet de vannak gondok.

Ha szerelohoz viszem akkor egy vagyont rafizetek arra, hogy probalkozgat.

En itthon a terkovon nem tudom kiszerelni rendesen. Ala kell maszni megemelve. Veszelyes. Aztan kis javitas. Vissza es ujra. Idot se tudok ennyit raszanni.

Sogornak van szerelo aknaja de o 30kmre van es az o ideje is veges.

Igy holnap berendel nekem alvaz alapjan egy uj garis alkatreszt. Lemegyek hozza ott kicsereljuk es hazajovok vele.

Itt is van olyan veszely, hogy nem lesz ugyanaz ugyanolyan az alkatresz es akkor volt egy oda-vissza utam potyara.

Az tuti, hogy ez egy 14 eves alkatresz benne. Erdemesebb egyben cserelni. Ha nem kerul 100e-be. De majd kiderul.

2022. okt. 2. 23:51
 15/15 A kérdező kommentje:
Kicseréltük a generátort. Azóta rendben van.
2022. okt. 11. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!