Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen szerszámokat, eszközöke...

Milyen szerszámokat, eszközöket, kiegészítőket ajánlott tartani az autóban?

Figyelt kérdés
A minap szétcsúszott a középdobnál a kipufogó rendszer, szerencsére a vontatókötéllel meg tudtam annyira emelni a középdobot, hogy ne érjen le. Így jutott eszembe, hogy talán több ilyen eszköz is lehetne az autóban, nektek mik vannak? (gyorskötöző, villáskulcs, csavarhúzó, stb.?
2022. szept. 24. 13:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Épp a minap gondolkodtam el én is rajta, hogy venni kéne valami szerszámkészletet a kocsiba, valami ilyesmit:

[link]

2022. szept. 24. 13:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálam van pár alapszerszám, csavarhúzók, fogók, kulcsok, imbuszkulcsok, izzók, ablakmosó, kötegelő, ilyesmik. Mondjuk ez egy 20 éves kisautó, nem egy mai luxusautó, aminek a motorházát is csak a márkaszervíz tudja kinyitni.
2022. szept. 24. 14:14
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Nekem az autóban konkrétan semmilyen szerszám nincs.

Nem tudom milyen autód van. Ha valami régebbi, akkor talán van értelme. Egy mai autónál annyira zsúfolt a motortér, úgy le van burkolva minden, hogy ha egy csavarkulccsal meg is tudnád bütykölni az út mellett, akkor sem férsz hozzá komolyabb bontás nélkül. Arról nem is beszélve hogy nem minden olyan faék egyszerű mechanikus szerkezet egy autón, mint régen.

Lekopogom, de az elmúlt 10 évben egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy az út mellett rohadt volna le az autóm. De ha meg is történik nem kezdem el magam bütykölni, hanem trélert hívnék.

Itthon a garázsban vannak szerszámaim, apróságokat meg is csinálok. Minden mással szervizbe megyek.

Régebbi autóknál pl volt izzókészlet is, magad kicserélted az izzót, akár az út szélén. A 2018-as sajátomban ha bedöglik a led-mátrix komplett fényszórót kell cserélni. Ahhoz kompletten le kell venni a lökhárítót, hűtőrácsot. Ha ezzel megvagyok a csere sem "plug and play", még fel is kell tanítani az autóhoz. De már csak azért sem az út mellett csinálnám, mert nem hordok a csomagtartóban egy komplett pótfényszórót. De ez csak egy példa, más alkatrészeket is említhetnék.

Ha megnyugtatja a lelkiismeretedet, alap dolgokat tarthatsz: szigszalag, kombináltfogó, 13-as, 10-es csavarkulcs, imbuszkulcs, csavarhúzó, gyorskötöző, kesztyű, kéztörlő, zseblámpa, stb. De ha nagy gebasz van, sokra az esetek 98%-ában nem mész velük. Pl egy 2000 baros injektort nem fogsz szigszalaggal meggyógyítani.

2022. szept. 24. 14:19
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Egyik se, erre van az assistance szolgáltatás.
2022. szept. 24. 14:27
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Óvszer 😉
2022. szept. 24. 15:07
 6/11 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen autó. Úgy értem minimál koncepciók mentén üzemben tartott, amivel egy nagy kaland az élet, mert bármikor széteshet rajta valami, vagy azért meg van adva neki ami jár.

A második eset az egyszerűbb, mert oda egy emelő, kerékanya kulcs, alap csillagvillás kulcs méretek és pár csavarhúzó még sok is. Amihez ennél több szerszám kell, azt nem az úton kell megszerelni.

Az első verzió esetére - amikor pl. alattad hullik darabokra a kipufogó rendszer - meg nem tudsz eléggé felkészülni. Oda egy komplett műhely is kevés lehet.

2022. szept. 24. 16:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Egy pár kulcs , csavarhúzó jó ha van.

Nekem még van bikakábel is, bár még ez se kellett sose.

2022. szept. 24. 16:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Nalam bikakabel mindig van es hasznaltam is mar. Kerekcserehez szukseges szerszamok legyenek es nem art egy kis autos pumpa is.
2022. szept. 25. 01:45
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nekem egy 2008-as Seat Cordobám van, az asszonynak egy 2003-as 206cc Peugeot. Véleményem szerint ezek még nem a szerelhetetlen kategória.

2022. szept. 25. 10:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Valóban nem.

Viszont nem is az útközben, útszélen szerelős.

2022. szept. 25. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!