Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldi felségjelzést lehet...

MCGVB kérdése:

Külföldi felségjelzést lehet tenni magyar rendszámos autóra?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem az autót, de visszanézve kiderült, hogy 2016-ban Németországból importálták. Ennek "tiszteletére" szereztem hivatalos feltételeknek megfelelő német felségjelzésű matricát. Ennek legalitásáról semmi információt nem találtam, a matrica a rendszám mellett került felhelyezésre, hátra. Esetleg emiatt kerülherek bármiféle bajba a magyar hatóságokkal?

2022. szept. 22. 17:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%
Az autóra azt ragasztasz, amit akarsz. Rendszámra semmit.
2022. szept. 22. 17:59
 2/11 anonim ***** válasza:
39%

lehetni lehet, csak nem szabad. Felragasztod, aztán meglátod. Ha unatkozó rendőr jön mögötted, az szólni fog.

Egyszerűen letéped, oszt jónapot.

2022. szept. 22. 18:05
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Felségjelzés helyett keress valami más szimbólumot ami utal a múltjára.

Azzal tuti nem lesz gond.

2022. szept. 22. 18:11
 4/11 A kérdező kommentje:
*3-as válaszolónak:* Őszintén, erre még nem gondoltam, de szerintem ez néz ki a legegyszerűbben az elképzelhető opciók közül, bár ez feltehetőleg kevésbé legális.
2022. szept. 22. 18:14
 5/11 krwkco ***** válasza:
56%

"Külföldi felségjelzést lehet tenni magyar rendszámos autóra?"

Az országjelzés, hatósági jelzés. Nem szabad.

2022. szept. 22. 18:18
 6/11 anonim ***** válasza:
35%

Mivel nem a rendszámon van így semmi gond nem lesz.

Első: önkényuralmi jelképeket nem szabad ráragasztani :D

horogkereszt, nyilaskereszt, sarló-kalapács, vörös csillag, SS lógó.

2022. szept. 22. 19:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Tegyük hozzá, azért sem ajánlatos, mert az EU-n kívül kötelező egy H betűs matricát tenni az autóra. Gondolom ha amellett ott a német is, az nem probléma, de minek két ország jelzését ráaggatni? Inkább valami kreatívabb, nem hivatalos módon megemlékezhetsz erről a tényről.
2022. szept. 22. 22:21
 8/11 krwkco ***** válasza:
93%

"Gondolom ha amellett ott a német is, az nem probléma..."

Persze.

Mert, ha kötelező jelezni, hogy melyik országban adták ki az autó rendszámát, akkor lehet mellette 25 másik, ellentmondó jelzés is. :-?

2022. szept. 22. 22:26
 9/11 anonim ***** válasza:

Pedig már láttam itthon olyan magyar rendszámos, Ausztriából behozott autót amin még rajta volt az osztrák (A) ovál-matrica, mert nem szedték le, szóval szerintem tehetsz fel egyet.

Külföldön pedig csak azokra az autókra kell (H) ovál-matrica, amelyiken még a 2004 előtti, trikolor zászló mintás rendszám van.

2022. szept. 28. 12:34
 10/11 veterán vas ***** válasza:
Amikor meglátok a magyar rendszám mellett, egy idegen ország matricáját, sokkal inkább a tulaj nemtörődömségére gondolok, mint valamiféle "tiszteletre".
2022. szept. 28. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!