Citroen C2 első autónak?
Kis fenntartási költségű autót szeretnék, amely elmegy kis távokra, városi körülmények között, aránylag keveset eszik és ha kell, országúton is megállja a helyet. Én VTR vagy tonci modellre gondoltam, azok nem annyira fapadosak.
További szempont lenne, hogy ne legyen szitává rozsdásodva, ezért szemezgetek leginkább franciákkal. Tudom, a Citroen elektronikája hírhedten tré, ezzel mi a helyzet, tapasztalat? Itt is számolni kell olyan szentségelős helyzetekkel mint a Renault Clionál ahol szinte csak úgy lehet normálisan egy első izzót szerelni, hogy szét kell bontani körülötte mindent?
Más ötlete, alternatívája valakinek?
Nagyon elvagy tévedve.
Nincs több baj ezekkel se mint a német autókkal.
Pont a főnök signumjában cseréltek égőt és két szerelő kellett hozzá.
Ennyi.
C2 1,4hdi-m van.
Nincs benne torziós rugózás.
Sem kettőstömegű, sem DPF.
4-5 literrel eljárok.
Ha nem rozsdás, nincs széthajtva nyugodt szívvel meg lehet venni.
Ez a "3F" szabály (Ford-Fiat-Francia) már akkor is baromság volt, amikor megemlitette az első beteg...
Tipushiba minden autóban van. Ebben sokat segít a net.
De az többet számít, hogy volt GAZDÁJA, nem csak nyomták neki, mint süket a csengőnek.
Ha választani kell, inkább francia, mint német. Az elektronika mondjuk szeszélyes kicsit, de nem jobban, mint a csillagosban.
(van renault, merci, citroen, hyundai, Suzuki, Opel a tzlajdonomban) a keleti a rügyezik bárhol 15 évesen, a francia szeszélyes, a német mindkettő... Pl az E-osztalyban olyan elektronikai zűrzavar van, hogy már azon filózok, hogy szétkapom az egészet, és újra összerakom normálisan. Amióta megvan, minden hónapban kell rajta valamit matatni. A Renault gyengéje a gyujtótrafó. 2 évente 6 trafo-6 gyertya csere. Citrom meg csak megy... Olajcsere 8000 km után (Mindben!!!), és hálás a dög! Persze aprosagok vannak, + vezérlés!!!
Jó választás a francia elsőnek, de nézd meg milyen az állapota!
És frissen mosott, szilikonozott motortérrel, meleg motorral nem veszünk használt autót!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!