Vészjósló az, ha egy autónak volt már 12 tulajdonosa?
Van egy használtautó, jól néz ki, kevés benne a km, jó árban van kb középmezőnyben.
De most rákerestem a gépjárműlekérdezésben és látom, hogy én lennék a 13. tulajdonos.
Ha ennyien tovább akarják passzolni, akkor valami baj lehet vele, nem?
Nem feltétlenül.
Az én autómat 6 évesen vettem használtan, papíron én lettem a 6. tulajdonos. Gyakorlatilag meg egyetlen tényleges használója volt a kocsinak előttem, 0 km-es korától. Ez az autó 11 éve megvan már nekem és több mint 200.000 hibamentes (csak kopóalkatrészek időszerű cseréjével) km-t futott csak nálam.
A lényeg, hogy alaposan nézz utána, nézd/nézesd át! Ha jó állapotban van, minden rendben vele, engem csak az a tény, hogy hányadik tulaj leszek papíron, biztosan nem tartana vissza.
Kérdés, hogy az előző 12 tulajdonos hogy szerezte az autót.
Ha mondjuk úgy volt céges autó, hogy a cég neve változott viszonylag gyakran, akkor lehetett egy gondos adócsaló/optimalizálóé is, aki odafigyelt rá.
De azért jobb az óvatosság.
A kevés kilóméter meg vagy annyi, vagy nem. A Jármű Szolgáltatási Platformon azért megnézhető, hogy vizsgától vizsgáig hogyan alakult a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!