Miért folyik a benzin a karburátorból?
Adott egy Yamaha DT 50 R 2006, Dellorto 17.5 PHBN karbival, és egyfolytában folyik ki a benzin a túlfolyón. Leszedtem a porlasztó házat, és szinte színültig volt benzinnel. Kivettem alóla majd kipróbáltam hogy zár e a tűszelep, felnyomtam az űszót és zárt. Miért folyik egyfolytában túl, mitől lehet?
Előre is köszi a válaszokat
" Kivettem alóla majd kipróbáltam hogy zár e a tűszelep, felnyomtam az űszót és zárt"
Ez eddig nagyon jó, de milyen szintnél zár a tűszelep? Ha rosszul van beállítva a benzinszint, előfordulhat, hogy a túlfolyó szintje alacsonyabban van, mint az a szint, ahol lezárna a tűszelep. Ilyenkor a benzin a túlfolyón át távozik a nagyvilágba, a tűszelep pedig ezt nem akadályozza meg.
"Ha rosszul van beállítva a benzinszint, előfordulhat, hogy a túlfolyó szintje alacsonyabban van, mint az a szint, ahol lezárna a tűszelep."
Valószínűleg ez a problémám, de hogyan tudom beállítani a szintet hogy hamarabb zárjon?
Tök jó hogy terjeszted az igét, csak sajnos hiába. A phbn 17.5ön nem állítható az úszószint. Műanyag úszója van, a tű meg rugós csillapítású. Az utángyártott tűk meg merevek.
Ha tényleg a benzinszint beállítás a probléma, és nem állítható, akkor át kéne alakítani, hogy az úszó lejjebb kerüljön, vagy a tulfolyó fentebb. Ezt a tipust viszont nem ismerem, láthatatlanba meg nem lehet megoldani.
Esetleg azt kéne még megnézni, hogy az úszó nem lyukas -e, mert ez is elő szokott fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!