Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért folyik a benzin a...

Miért folyik a benzin a karburátorból?

Figyelt kérdés

Adott egy Yamaha DT 50 R 2006, Dellorto 17.5 PHBN karbival, és egyfolytában folyik ki a benzin a túlfolyón. Leszedtem a porlasztó házat, és szinte színültig volt benzinnel. Kivettem alóla majd kipróbáltam hogy zár e a tűszelep, felnyomtam az űszót és zárt. Miért folyik egyfolytában túl, mitől lehet?

Előre is köszi a válaszokat

2022. szept. 11. 21:17
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

" Kivettem alóla majd kipróbáltam hogy zár e a tűszelep, felnyomtam az űszót és zárt"

Ez eddig nagyon jó, de milyen szintnél zár a tűszelep? Ha rosszul van beállítva a benzinszint, előfordulhat, hogy a túlfolyó szintje alacsonyabban van, mint az a szint, ahol lezárna a tűszelep. Ilyenkor a benzin a túlfolyón át távozik a nagyvilágba, a tűszelep pedig ezt nem akadályozza meg.

2022. szept. 11. 21:36
 2/10 A kérdező kommentje:

"Ha rosszul van beállítva a benzinszint, előfordulhat, hogy a túlfolyó szintje alacsonyabban van, mint az a szint, ahol lezárna a tűszelep."

Valószínűleg ez a problémám, de hogyan tudom beállítani a szintet hogy hamarabb zárjon?

2022. szept. 11. 21:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy először is megkeresed a gyári előírást a benzinszintre. Nem azt, amit a szomszéd Peti gyerek mond, mer' attul jobban megyen a motor, látta a jutyúbon az üzbég csávó videójába', nem azt, ami Miska báttya szerint jó, mer' nyócvankettőbe' a 125-ös trofiemzét is úgy állították, osztán ment 140-et. Azt, amit a gyár ahhoz a típushoz, ahhoz a karburátorhoz előír. A PHBN-nél úgy tudom, az úszó alsó pontja és a karburátortető síkja közötti távolságot kell beállítani, ezt legalább lehet rendesen mérni. Ha megvan az érték, meg kell győződni arról, hogy jó a tűszelep: nincs kikopva a fészek, nem porlik a gumikúp, mozog az úszóval érintkező csillapítóelem. Utána meg kell keresni azt a nyelvet a két úszót összekötő lemezen, ami a tűszelepet működteti, ezt óvatosan hajtogatva be lehet lőni a benzinszintet. Ha gyári értékre állítod, le kell zárnia még az előtt, hogy elérné a benzinszint a túlfolyót. Persze csak akkor, ha megfelelően szerelted fel a karburátort.
2022. szept. 11. 22:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Tök jó hogy terjeszted az igét, csak sajnos hiába. A phbn 17.5ön nem állítható az úszószint. Műanyag úszója van, a tű meg rugós csillapítású. Az utángyártott tűk meg merevek.

2022. szept. 12. 06:13
 5/10 A kérdező kommentje:
#4 Én is néztem hogy műanyag, és rá van akasztva az tű, de ilyenkor hogyan lehet beállítani? Új tűt vegyek vagy mi?
2022. szept. 12. 08:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem állítható. Amit tehetsz, hogy a tű fejét megpucolod. Meg nyomkodd meg, hogy nincs e kikeményedve rajta a gumi. A kemény mint a kád széle, akkor vegyél új tűt.
2022. szept. 12. 11:56
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 Ma vettem új úszót és új tűt de ugyanúgy folyik túl és tiszta benzin a gyertya
2022. szept. 15. 21:05
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha tényleg a benzinszint beállítás a probléma, és nem állítható, akkor át kéne alakítani, hogy az úszó lejjebb kerüljön, vagy a tulfolyó fentebb. Ezt a tipust viszont nem ismerem, láthatatlanba meg nem lehet megoldani.

Esetleg azt kéne még megnézni, hogy az úszó nem lyukas -e, mert ez is elő szokott fordulni.

2022. szept. 16. 12:35
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 Fentebb írtam, hogy vettem új úszót és új tűszelepet
2022. szept. 16. 16:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Azt a járatot ahova a tű felfexik pucold ki rendesen. Valami lerakódás miatt nem zár. Amúgy álló motornál folyik ki a benzin belőle?
2022. szept. 16. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!