Miért ne vizsgáztathatnád?
Magyarországon nem kötelező, csak erősen ajánlott az évszaknak megfelelő abroncs használata. A gumi állapotát viszont fogják nézni, ha nagyon régi, nagyon kopott, vagy repedezett akkor azért fognak szólni, bár azt kétlem hogy ezért megbuktatnák.
Szuper, szinte újak gumik.
Köszi a választ!
Van egy most már nyugdíjazott, csak alkalomszerűen használt autónk. Tavaly nyáron téli gumival vizsgázott le.
Magyarországon nem előírás sem a téli gumi használata télen, sem, hogy nyáron is ne lehetne télivel járni.
"Az enyém pl mindig azon vizsgázik februárban. Sosem tették még szóvá, hogy miért nem nyári gumin van."
Azért ugye érzed, hogy a kérdező nem azon aggódott, hogy télen lehet-e téli gumival vizsgáztatni?
"Azért ugye érzed, hogy a kérdező nem azon aggódott, hogy télen lehet-e téli gumival vizsgáztatni?"
Nem. Nekem a kérdésből nem derült ki, hogy júliusban akarja téli gumi vizsgáztatni. A kérdés csak ennyi volt általánosságban, részleteket nem közöl: "Téligumival vizsgáztathatom az autót?"
Ezért eleinte nem is értettem a kérdést. Természetesen nyáron is lehet rajta téli gumi. Használat szempontjából nem a legcélszerűbb, de nem tilos, nem tiltja jogszabály.
Jogszabály nem de pl. némelyik biztosítónál van olyan opció, hogy "évszaknak megfelelő gumi" van az autón.... szóval ha valaki bejelöli ezt az opciót és mégis nyáron télivel okoz balesetet akkor nem fizeti a biztosító a kárt amit okozott. :)
Tudom nem a kérdéshez kapcsolódik csak leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!