Van arra szabályozás, hányszor vizsgáztathat ugyanaz a vizsgabiztos forgalmin?
Hiába szívjátok a vérét, van ilyen. Én 2004-ben csináltam a jogsit, ötödjére mentem át forgalmiból. 4x kaptam ugyanazt a pöcs biztost, ötödjére fater bement az nkh-hoz (akkor még kpm volt) leordította a fejüket, és a bihar megyei főigazgató helyettes ült be a vizsgabiztos mellé. A vizsga végén elmondta a helyettes, hogy ez a majom aki szopatott már csak 1 évre van a nyugdíjtól és rengeteg panasz érkezett már miatta. De állami intézményként nem rúghatják ki.
1. Bukatatás:
Magas útpadka, kanyarodósáv nyílik jobbra, én nem néztem hátra sávváltás előtt. Ki néz hátra, ha a kanyarodó sáv a padkából indul ki? Meg minek? A járdáról fog előzni valaki?
2. Buktatás:
2x2 sávos út, gyalogátkelő, a külső sávokban végig autók parkolnak. Gyalogos lelép a zebrára a parkoló autók közé, én megállok, gyalogos nem megy át, csak keres valamit/valakit. Úgy 40 másodperc után visszalép a járdára, elsétál. Indok: feleslegesen feltartottam a forgalmat.
3. Buktatás: 2x2 sávos út, tél, hó, latyak. Felfestés nem látszik. Megfordultam. A biztos kijelentette, hogy ő látta a felfestést.
4. Buktatás:
1x1 sávos út, padka nincs, árok nincs, csak fű. Megálltam. Biztos szerint itt tilos megállni, tábla is jelzi. Oktatóm agya eldurran, utasított, hogy menjünk vissza, keressük meg a táblát. Egy üres pózna volt az út szélén, tábla nuku. Biztos mondja, jajj sajnálom! Már beírtam a nem felelt meget.
6-ossal értek egyet. Ill. nem tudok konkrét ilyen esetet, de simán elképzelhetőnek tartom.
Szerintem igenis az volna a normális, ha ugyanaz még egyszer nem vizsgáztathatna. Visszafordítva az előző válaszolók véleményét: ha a tanuló tényleg nem tud vezetni, akkor elvileg mindegyik vizsgabiztos meg kéne, hogy buktassa, nem? Akkor pont a vizsgáztatás korrektségét bizonyítaná, hogy 3 bukás 3 vizsgáztatónál elég egyértelmű, hogy nem a vizsgáztató akarta megszívatni, hanem neki nem megy a vezetés.
Ja, és a váltakozó vizsgabiztosi rendszer azt is kizárná, hogy másodjára mondjuk lefizessék ugyanazt az embert. Mondjuk azért, mert az első buktatás után egyértelműen utal rá a biztos úr...
A vizsga napjának reggelén, számítógépen sorsolják a vizsgabiztosoknak, hogy az adott napon kiket vizsgáztatnak.
A rendszerben nincs olyan opció, hogy akit már egyszer buktatott valamelyik vizsgabiztos, ahhoz nem sorsolhatja ismét a gép - azon meg ennek a kérdésnek kapcsán fölösleges vitázni, hogy kit, miért, hányszor buktatott meg egy vizsgabiztos.
„Hiába szívjátok a vérét, van ilyen.”
egyetértek, de ne felejtsd el, h a magyar egy borzasztóan szolgalelkű népség. tele vagyunk egyszerű „köszönöm a tanáromnak h anno megütött” és „ok nélkül nem buktatnak” típusú átlag proletárokkal.
a GYK mindentudó okostojásai meg természetesen jobban tudják nálad, h ok nélkül buktatott-e, hiszen ők raktárosként/bolti eladónak ezt is jobban tudják :D
engem is 2x buktatott meg ugyanaz a vizsgabiztos. először a jogosan, a másodszor már nem annyira.
ráadásul a sítlus ahogy velem, vagy az oktatómmal beszélt, hagyott némi kívánnivalót maga után: kb. 60 éves munkásőr kinézetű durván túlsúlyos alak volt a vizsgabiztosom.
ez így sztem is problémás, jó lenne legközelebb másnál vizsgázni, mert ahogy láttam, a vizsgáztatók 40-50%át megbuktatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!