Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magánszemélyként ilyenkor...

Magánszemélyként ilyenkor kell vállalnom garanciát?

Figyelt kérdés
Röviden annyi, hogy pár napja eladtam 100 ezerért a régi szaladgálós kocsimat, már eléggé szét volt rohadva, és elég régi is volt. Mielőtt megvettek elmondtam, hogy mostanában első hideg inditasnal ha nem jaratom pár percig a motort akkor leáll. Mondtam is, hogy szerintem üzemanyag szűrő vagy gyertya, de nem tudom pontosan nem vagyok autószerelő. Az adásvételibe bele írtuk, hogy a vevő az autót megnézte és kipróbálta, a hibáit tudomásul vette. Majd ma felhívott, hogy ő leállt vele az autópályán és vegyem vissza tőle mert erről nem volt szó. Mondtam neki, hogy 100 ezerért biciklit sem kap, és mondtam neki az autó problémáját mégis megvette. Lehet ebből később bajom vagy le vagyok védve az adasvetelivel? Nyilván ha 2 milliós autót adok így el és 3 nap múlva leáll, azért vállalok felelősséget, de szerintem ha valaki 100 ezerért vesz egy majd 30 éves autót attól ne várjon csodát bármikor elő jöhet rajta akármi szerintem

2022. szept. 5. 14:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell vállalnod semmiféle garanciát.

A garancia, pontosabban a garanciális meghibásodás egy rendkívüli állapot, ami a termék életkoràból vagy hasznàltságàból következően még nem állhatna be.

De az, hogy egy 30 éves kotla elromlik -bàrmilye-, az nem rendkívüli állapot, hanem amortizáció.

Bele is írtàtok, hogy hibài vannak a kocsinak. Semmiféle további dolog nem terhel.

2022. szept. 5. 15:55
 12/14 anonim ***** válasza:
Egyébként mit adtál el, Wartburgot?
2022. szept. 5. 15:59
 13/14 A kérdező kommentje:
Egy 1996os swiftrol van szó, azért írtam hogy majd 30 éves, de igazából szerintem 26 évesen sem fiatal
2022. szept. 5. 16:03
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg neki, hogy: 100 ezertert mit vartal tesocskam, nem uj autot vettel, ha hibatlant akarsz menj a szalonba

Mutassa fel az autopalya matricat.

Garanciat vallalni 100 ezres kocsira meg mit nem?

Amugy erdekes az összes cigany autopalyazik vasarlas utani napon ?

Kerd el az autopalya matricat tőle ...

2022. szept. 5. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!