Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gázadáskor kattogó hang,...

Gázadáskor kattogó hang, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Friss sofőr vagyok, nő,és ez az első autóm. A probléma az, hogy amikor elérem 40-50 km/h és gázt adok, akkor elkezd egy kattogó hang hallatszódni, ahogy gyorsulok 70-80-90 már egyre sűrűbb a hang, mármint gyorsabban kattog valami, én úgy hallom, hogy a kocsi bal oldaláról elölről jön.

Érdekes, hogy ha nem nyomom a gázt, vagy a kuplung be van nyomva akkor nem hallatszik. Kintről is hallatszik a hang menet közben.

Két szerelonel voltam eddig, az egyik azt mondja hogy a keréknél valami be van esve az hallatszik, szerintem nem létezik, ez hülyeség. A másik azt mondja ,hogy a sebességváltóval lehet gond. De a sebváltónak semmi baja, könnyen bemegy minden sebességbe, szerintem nem az. Valami csapágy vagy szerintetek mi lehet?

2022. szept. 3. 21:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Mivel megszűnik mikor a kuplungot benyomod, a második szerelőnek van igaza. Bármi lehet ami a váltóban van. Az hogy könnyen veszi a sebességeket, csak egy dolog. Nem azt jelenti hogy makulátlan a váltó.

Mielőtt kérdeznéd hogy mi lehet az, nem tudjuk. Csak akkor derül ki ha levették és szetszedték a váltót.

2022. szept. 3. 21:34
 2/4 A kérdező kommentje:
Lehet valaki majd ide téved még ilyen gondok miatt... valóban a váltó volt, amit megszereltek, elmúlt a kattogó hang.
2022. nov. 27. 09:29
 3/4 anonim válasza:
Sziasztok! Igen, idetévedtem ugyan ilyen problémával. Mire elértem a szerelőhöz a kattogás megszűnt. Ma pedig ismét előjött. Délben ismét szerelőhöz viszem. Remélem, kattogni fog!
2023. nov. 30. 09:10
 4/4 A kérdező kommentje:
Ó, hányszor jártam én is így. Az én váltómat megszerelték, 1 éve semmi baja.
2023. dec. 3. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!