Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alkaatlan vagyok szerintetek...

Alkaatlan vagyok szerintetek a vezetésre ?

Figyelt kérdés
Most vagyok a 80. óramnál. Gyakori hibám, hogy elindulni elég csúnyán tudok csak: vagy tötymörögve, csigalassan, vagy bőgő motorral. Van hogy lassításkor elfelejtek visszakapcsolni lassításkor. Parkoláskor a párhuzamos előre nem mindig sikerül elsőre. Meg elsőbbségadáskor van hogy olyan autót is megvárok, ami elé az oktatóm szerint ki lehetne fordulni. Amúgy igyekszem figyelni vezetés közben. Szerintetek folytassam vagy ne?
2022. szept. 3. 18:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
96%

Kórusban javasolják az oktató váltást, de a kérdező semmit nem írt arról, hogy az oktatója próbált-e neki segíteni a hibákat javítani és úgy sem ment, vagy teljesen magától kelleni kitalálni, mit nem csinál jól.

A tötymörögve elindulás, illetve a motor bőgetés olyan autókezelési hiba, amiért 80 óra gyakorlás után nehéz kizárólag csak az oktatót hibáztatni, azt akkor is észre kellene már venni ennyi gyakorlás után, ha az oktató semmit nem segített eddig.

Természetesen meg lehet próbálni másik oktatóval, de annak csak akkor van értelme, ha az a másik valóban jobban oktat, és a probléma valóban a hiányos, rossz oktatásra vezethető vissza.

A leírás arra utal, hogy a figyelemmegosztás még mindíg probléma, próbál figyelni a kérdező, de nem veszi észre, hogy bőg a motor, vagy nagyon lassan halad.

Azt kellene megfejteni hogy annak mi az oka.

Az automata váltó lehet segítene, de ha abban sem érzékeli a motor hangját, úgy az még veszélyesebb, akkor egyértelműen fel kell adni.

Az automata váltóval próbálkozás is valószínűleg oktatóváltással jár, és a jogosítványba is korlátozás kerül, ha automatán vizsgázik, de arról csak az oktatók - akik látják azt, hogyan vezet - tudnak véleményt mondani, hogy milyen súlyosak is azok a hibák, amiket elkövet.

2022. szept. 8. 05:49
 12/17 anonim ***** válasza:
95%
Az vagy alkalmatlan és ne erőltesd a saját és mások egészsége miatt.
2022. szept. 8. 07:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Aki vezetni tanul az adott pillanatban mindig alkalmatlan és azért tanul tovább hogy ne legyen az és fejlessze magát.

Valakinek sok a 80 óra, valakinek meg kevés mint neked.

Ha érdekel a vezetés, akkor tanulj tovább, vezess még talán még egyszer ennyit és lehet jobb leszel, de ha csak kényszerből teszed, hogy csak legyen jogsid papiron és nem érdekel az egész, akkor hagyd abba.

Bizni kell magadban!

2022. szept. 8. 12:29
 14/17 anonim ***** válasza:
96%
A leírás alapján 80 óra alatt is balf*sz vagy, de ezt nem sértésből mondom, csak szeretem ezt a szót. Tudod, mi tesz alkalmatlanná a vezetésre? Az, hogy 80 óra után itt kérdezgeted. Nem kérdezgetni kell. El kell határozni, mit akarsz, és oda kell tenni magad. Mi lesz vezetés közben? Jön egy necces helyzet, valaki majdnem letol az útról, vagy éppen te nézel be valamit, nem történik baj, de 20 percig remegsz, hogy mit keresel az úton? Dehogy! Vissza kell ülni a lóra. Kottáztam már el előzés felmérését, visszatötymörögtem a sávomba, és amikor 15 percig kamiont sem mertem előzni nyílt úton, gyorsan kirázta mellettem apám a félszet, megmondta, nem lehet azon rágódni, mi történt az előbb, már rég el kellett volna felejteni, mert így nem figyelek eléggé az útra. Nálad is ez van. Sz*rjál bele, hány órád volt és hányszor buktál. Azt nézzed, hogy minden órán jobban menjen, mint az előzőn, és amikor eljön a következő alkalom, megcsinálod, mert készen leszel rá. Vagy bukj meg annyiszor, hogy elküldjenek PÁV-ra, és majd ott megmondják, alkalmatlan vagy-e, nem itt fogod megkapni a választ.
2022. szept. 8. 16:59
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiemeled a kérdést 5 hónap után, legalább írj valamit. Mi a szitu?
2023. febr. 10. 22:42
 16/17 anonim ***** válasza:
81%
Nem feltétlen vagy alkalmatlan, de valami nagyon nem oké. Elindulni megtanulni kb. 20 perc. Legkésőbb a 10. órára már mennie kellett volna. Az, hogy ki elé nem kanyarodsz ki, más tészta, majd megtanulsz sebességet meg távolságot felmérni, jobb a biztonság. De megintcsak a visszakapcsolás elfelejtése olyan alapvető járműkezelési baki, hogy csak na. Annak idején amikor még volt rutinvizsga, azt 9 óra után teljesítettük, és a fehér hollónál is ritkább volt, aki azon nem ment át elsőre - részben ezért is törölték el, mert állítólag felesleges pénzkidobás részedről és szervezésügyileg is az a vizsga, amin mindenki átmegy. De aki nem tud elindulni, és elfelejt váltani, azt az első percben kirúgták volna rutinvizsgáról. Maga a járműkezelés bizonyítottan csimpánz által is hamar megtanulható dolog, a közlekedés az, amit tanulni kéne min. 30 órán keresztül. Kicsit extrém, hogy 80 óra után nem tudsz elindulni. De nem mondom, hogy alkalmatlan vagy, inkább kérdezem, hogy mégis mit csinálsz az órákon? Mert ugye egy órán belül többször is el kell indulni. Nem törekedsz arra, hogy minden elindulás jobban menjen, mint az előző? Ha nem, akkor minek jársz órára? Mert ugye ez a tanulás folyamata, csinálsz valamit, ami nem jó, azt jobban csinálod legközelebb, amíg nem lesz jó. Ehhez a többségnek mint említettem 1-2 óra sem kell.
2023. febr. 10. 22:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Alkalmatlan vagy.
2023. febr. 11. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!