Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tetőkárpit ragasztásra milyen...

Tetőkárpit ragasztásra milyen ragasztót ajánlotok?

Figyelt kérdés
Nézegettem a brenner ragasztóját viszont elég rossz vélemények vannak róla, + drága is. Viszont láttam olcsobban amikre pedig csak pozitív vélemény van! Valaki tud valami jó ragasztót?
2022. szept. 3. 10:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Astrámra anno patex faragasztójával tettem fel, és teljesen jól megfogta. Durva oldószerest eleve nem is lehet használni, mert megoldaj a szivacsot amire van ragasztva, illetve hőállónak is kell lennie.
2022. szept. 3. 10:53
 2/4 anonim ***** válasza:
AZ igazi Palmatex is jó neki.
2022. szept. 3. 12:35
 3/4 anonim ***** válasza:

"AZ igazi Palmatex is jó neki."

Nem jó, mert ahogy az első is leírta, a tetőkárpit szövete szivacsra van ragasztva, amit a palmatex megold.

[link]

2022. szept. 3. 12:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Én 3 éve Motip kárpitragasztó sprével oldottam meg a kárpit ragasztást.

Én kiszereltem magát az egészet az autóból, arról a műgyantás akármiről lekapartam a kárpitot és a maradék szivacsréteget teljesen. Amikor már nem volt rajta akkor nitró hígítóval jó alaposan átpucoltam a felületet, majd a ragasztó sprével kb 20 cm-s sávba befújtam magát a műgyantás akármit és a kárpit hátsó szivacsos részét és szépen elkedztem felsimítani a felületre, ha elfogyott a ragazstós felület akkor újra fújtammindkét anyagra hasonlóan és ismét felsimítottam és így haladtam szépen sorban.

Amikor kész voltam teljesen akkor félre tettem egy meleg helyen kb 3 órára pihenni hogy szépen álljon össze, majd visszaszereltem az autóba.

Az a Motip 90 C°ig hőálló leírás szerint, és nekem 2 nyári szezont kibírt így a kárpit úgy hogy azért kapta rendesen a tűző napot az autó és még sehol nem engedett el.

Bár mondták nekem hogy örökké nem fog tartani ahoygan a gyári sem, de kb 5-6 esetleg 8 évet ki kell bírjon. Meg függ a kárpit anyagától is az egész történet mert a rajta lévő szivacs ami fogja léynegében és ha a szivacs öregszik és tördezeik emiatt vál le elsősorban. Én gondolkodtam rajta hogy valami műbőrt vagy vászont teszek fel amin nincs szivacs meg semmi, de az egyrészt drága lett volna beszerezni, meg nem találtam olyat ami tetszene.

2022. szept. 4. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!