Mennyibe kerül minimum egy jó használt autó ha napi szinten 100km-ert mennék vele?
Ha szerencséd van 200ezeért is tudsz venni valamit ami még működik 1-2 évet.
De szerintem 400-500ezer körül lehet venni valami tartósabb autót is. Igaz kényelmes nem lesz, de lehet vele menni napi szinten ennyit.
Ha napi használatra kell én olyan 1 millióra mondanám amiért már jó és megbízható autót kapsz .
Pl.:Suzuki Ignis, Toyota Yaris, Toyota Corolla, Honda civic,Mazda 3vagy 6, Volkswagen golf4.
Ha jó állapotban van az autó, akkor nem attól, hanem tőled függ, hogy mennyit mész egy nap.
Én nagyjából 2004-2005-ös évjáratnál húznám meg a határt. A 90-es évek autóit akkor se venném, ha patika állapotban van, maximum hobbi autónak. Nagyjából a 2000-es évek, amikor már elkezdtek nagyszilárdságú vázakat használni. Sok gyártó már galvanizálta is a kasznit, nem úgy mint előtte. A technika is már modernnek mondható, figyeltek az ergonómiára, kényelemre és a biztonságra. Az Euro4-es környezetvédelmi besorolás sem a világ vége...
Egy ilyen 17-18 éves autó, ami jó állapotú, nem széthajtott és nem egy városi kisautó, hanem egy alsó-középkategória, ma 1 millió körül megy kb. Egy ilyennel ha karban van tartva, bármikor bárhova nyugodt szívvel el mernék indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!