Mennyire veszélyes a robogó?
Ha egy üres utcán mész, akkor biztonságosabb 40-el menni, mint gyorsabban.
Ha viszont forgalmas helyen használod, akkor fel kell venni a forgalom ritmusát, együtt kell közlekedni a többi résztvevővel. Ebből van a leszorítás és egyéb konfliktus, hogy nagy a sebesség különbség. Inkább iktasd ki az összes fojtást, korlátozást, mert ha nem tudsz az autókkal egy sebességgel menni forgalmas helyeken, abból van a baj.
Én ezt tudom javasolni röpke két év Budapesten való robogózás után, amit leírtam. Ha tud a robesz legalább 60-65-el menni akkor nem lesz gond. Negyvenes korlátozással pacman játék lesz Te és az autók szereplésével.
"Természetesen nem mindennapos használatra."
Ha megvan a jogsid, csak kellő gyakorlással tudsz rutint szerezni, ne a garázsnak vedd a robogót hanem magadnak. Amíg jó az idő használd. Pesten minden buszjáratnál gyorsabb volt nekem mivel robogóval nincs dugó és a parkolás is könnyen megoldható.
a kiskerék miatt veszélyes. Amúgy kényelmes. Egyszer el kell kezdeni, friss jogsihoz tökéletes.
Pár év múlva írd meg milyen Harleyt vettél?
Q robogósokat senki nem nézi le, az fóbia, hogy lenézik a robogóval közlekedőket.
A veszély abból adódik, hogy két, kisméretű keréken kell egyensúlyozni, sokszor kátyús utakon, és közben jönnek a gyorsabb járművek is melletted
Írták itt, hogy a forgalom ritmusát felvenni... valóban nem szól azért a rendőr, ha robogóval nem 40, hanem 50 körüli sebességgel haladsz, csakhogy sokszor lakott területen belül is 60-7₩ km/h közötti sebességgel közlekednek - azt a ritmust egy robogóval, rutin nélkül ne akard felvenni.
Vannak olyan utak, ahol különösebb gond nélkül, nyugodtan lehet robogóval haladni, és vannak a veszélyesebb zónák.
Előtted kátyúk lehetnek, melletted gyorsabbak az autók, és kis pont vagy az úton, az autóban ülők körül van holttér is, lehet éppen úgy haldsz, hogy éppen a holtterében vagy, ami nem menti fel az autó vezetőjét, de ezért is veszélyes a robogó, mert a robogós sem számol azzal, hogy lehet nem is látja az autó vezetője, hol van pontosan, és élesen kerülne ki egy kátyút, akna fedelet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!