Valahogy telefonos GPS ellenében sem tudok időben átsorolni sokszor. Mit rontok el? Mit tanácsolnátok?
Igen, elismerem, nagyon béna vagyok ebben. A fővárosban szoktam vezetni, és ismeretlen helyeken többször előfordul, hogy nem sorolok át időben és megyek emiatt egy kerülőt.
A telefonos útvonal tervező ugye szól, de sokszor későn. Már nincs az az isten, hogy engem beengedjenek, stb.
Most autópályán fogok vezetni és előre félek, hogy elnézem majd a kijáratot, nem sorolok át időben. A sebesség miatt pedig nyílván nem tudom ezt megtenni késői pillanatban.
Mit tanácsoltok, hogy ebben javulni tudjak?
Városban: kirakod az indexet és lassítasz, ha szükséges megállsz. Tapasztalatom szerint általában max. az ötödik autós be fog engedni. Ha nem indexelsz, akkor nem tudják, hogy sávot akarsz váltani, sok kezdő ezt ronrja el szerintem.
Autópályán: 99%-ban a jobb szélső sáv hagyja el az autópályát és 1 km-rel előre ki vannak táblázva a csomópontok. Oda csak be tudsz sorolni időben.
Köszönöm a válaszokat!
Sokaktól hallottam, hogy Pesthez képest egyszerű az autópálya, maximum a konstans magas sebesség lesz szokatlan. Kicsit izgulok.
6: Sajnálom, hogy lepontoztak. Magam is szerettem/szeretem a Euro Truck Simulatort. Nekem például sokat segített, amikor tanultam vezetni, de főleg abban, hogy a tükröket közben aktívan nézzem. Kormánnyal, pedálokkal játszottam.
Persze fontos, hogy mindig észben tartsuk, hogy nem ott lehet tanulni vezetni. Az csak valamit hozzáadhat a való világhoz.
Lehet lassítani is...
Nem állandó sebességgel kell menni tovább a forgalom ritmusában, hanem lassítani, ahogy közeledsz a kereszteződéshez.
De sajnos tényleg béna vagy (nem tanítottak meg), ha rendszeres probléma, hogy 300-400 méterek nem elegek a sávváltáshoz.
8: Azzal kezdtem. Béna is vagyok sok dolgohoz, de persze nem is tanítottak meg. Tipikus mostanában végzett vagyok: 0 gyakorlópálya, 0 autópálya oktatáskor. Minden csak papíron, mert csesznek rá az oktatók...
De épp ezért kértem pár tanácsot, hogyan lehetnék jobb, mert ezen a téren (is) javulnom kell.
#9: Igen, pont azért írtam így. Azért vagy béna, mert nem tanítottak meg. Kvázi nem a te hibád, hogy nem tudod, gyakorolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!