Miért kapcsolják fel a távolsági fényszórót lakott területen?
Mert emberek, nem tartanak be minden szabályt. Bárcsak ez lenne a legnagyobb szabálytalanság az utakon...
#1: nem, lakott területen tilos távolsági fényszórót használni, attól függetlenül, hogy van-e közvilágítás vagy sem.
Én is felkapcsolom, ha silány a közvilágítás, és nem látok olyat, akit zavarna.
"Tiszta látási viszonyok mellett, megfelelő közvilágítással is gyakran látok olyat is, aki még a ködlámpát is felkapcsolja, a szemből jövő meg vakuljon meg"
Jó, de nála belül van a köd, és azt hiszi, hogy arra megoldás a ködlámpa.
Megmondom őszintén 1-2 helyen én is felkapcsolom.
Nyilván nem a Kiskörúton Budapesten, de vannak olyan utak ami mellett közvetlenül fás-erdős terület van, vagy zéró közvilágítás.
Mentett már meg életeket, hogy használtam és így láttam a kivilágítatlan gyalogost, kerékpárost az úton.
"Mentett már meg életeket, hogy használtam és így láttam a kivilágítatlan gyalogost, kerékpárost az úton."
vagy egyszerűen a körülményekhez képest túl nagy volt a sebességed.
A reflektort tilos lakott területen használni, akár van közvilágítás akár nincs.
Balfék aki felkapcsolja.
"A reflektort tilos lakott területen használni, akár van közvilágítás akár nincs."
Pontosan tudjuk. Csakhogy inkább felkapcsolom, mint vakon közlekedjek.
"Balfék aki felkapcsolja."
Szerintem meg hülye, aki nem kapcsolja fel, ha úgy gondolja, hogy neki kevés a közvilágításból érkező fény. De te közlekedj csak vakon, tudjuk mire számíthatunk tőled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!