Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vegyek inkább egy régebbi...

Vegyek inkább egy régebbi autót dízelbe 1.9 TDI vagy egy kicsivel újabbat 1.8T benzinben?Többi lent

Figyelt kérdés

Kinéztem magamnak pár autót, a legelsőt meg is említeném, ami egy Volkswagen Vento lenne csak is dízelbe, arról esetleg valaki tud bővebben információt adni, típushibái stb?

Viszont nem tudok dönteni, hogy mit is lenne érdemes vennem, vagy a fent említett autót, vagy mondjuk egy Audi,Seat stb autómárkában 1.8 T benzines motorral?

Melyik lenne a megbízhatóbb, melyik lenne a strapabíróbb, akár teljesítményben miből lehetne kihozni többet?

Ha ne Ventokat (vagy ha igen) nézzek milyen 1.9 TDI motoros autók vannak még ami 90 hp és 110hp?

Az autó lenne rendesen használva, nem széthajtva csa hosszab és rövidebb távokra egyaránt.

Kb 1-1.5m környékén néznék maximum autót, persze félrerakva még kb 500 ezrt az esetleges költségekre.

Köszönöm mindenkinek a tanácsát

2022. aug. 21. 12:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10: Igen sajnos ez tényleg így van, én is gondos gazdája szeretnék lenni, hosszú távra tervezem egy autóvásárlással, olyan kellene ami jól pakolható, kényelmesen el lehet férni benne.

Csak ezt a motort nem tudom hogy melyik lenne a számomra ideális, kb szerintem így megnézve 10-15 ezer km-t mennék évente vele de menjünk inkább 10-20 ezerre.

Így nem tudom, hogy melyik lenne az érdemesebb, mivel azt sem akarom, hogy ha dízelt vennék az miatt menjen tönkre mivel nem volt annyit használva, meg rövidebb távokra is használnám, és nehogy kinyírjam vele a motort. A családban csak benzines autó van, egész életünkben az volt, ezért se tudom, hogy melyik lenne az időtállóbb. Persze a benzin többet eszik, jobb hang stb stb.. a dízel kevesebbet eszik, nyomatékosabb stb stb... Mindennek megvan a maga előnye és hátránya, és ezért nem tudok sajnos dönteni, hogy mi lenne a megfelelő számomra, alkatérsz ügyileg mondjuk egy A4-hez az 1.8t vagy 1.9pdtdi-hez milyen árban lenne alkatrész, ami a motorhoz kell, mi mennyivel lenne olcsóbb avagy drágább.

Rövid távok mondjuk 10-20 km lenne, hosszabb táv 100-300km és ezt így felváltva tenném meg, munka az persze rövidebb táv, kiruccanás a hosszabb, és nem tudom hogy egy dízelbe ezzel kárt tennék-e vagy ha mondjuk 1-2 hetente kimegyek egy hosszabb távra vele akkor azzal semmi baj nem lenne, hogy addig 1-2 hétig pedig a rövid távra volt használva?, de persze akkor pár perc járatás lenne hidegen.

2022. aug. 21. 23:17
 12/14 anonim ***** válasza:

Dieselt vegyél. Az 1.8t durván 2-3 literrel többet fog kajálni. Ha vége az árstopnak, akkor 100 km-enként kb. 1500-2000 Ft-tal többet fogsz költeni üzemanyagra.

Évi 15 ezer km-rel számolva évente 225-300 ezer Ft-tal többet hagynál a benzinkúton. 2 év alatt annyit spórolsz az üzemanyagon, hogy a komplett motort felújíthatod a különbözetből, de erre valószínűleg nem lesz szükség.

Ezekben még nincs részecskeszűrő, semmi baja nem lesz egy kis rövidtávozástól, de a 10-20 km, egyébként sem rövidtáv, azalatt már bemelegszik a motor.

2022. aug. 22. 00:13
 13/14 A kérdező kommentje:

12:Az árstoppot én is néztem, és ezt pont a minap számolgattam, hogy mi, hogy merre spórolhatnék. Épp azt számoltam ki, hogy ha kiruccanunk 300km-re akkor az már kb 6-9 liter pluszba és ha nem lesz árstop akkor eléggé máshogy alakulnak az árak.

Igazából a város egyik végéből a másik végébe mennék, néha pedig átmenni a közeli településre. A város két vége kb 11-12km, a közeli település pedig 22km kb.

Akkor azt mondod igazából, hogy ilyen távoknál nem teszek kárt a dízelben, főleg ha lesz néha használva hosszabb távokra?

Teljesítményoptimalizálást mennyire bírná a pd motor? Nem a 200+++ csatachipet említeném itt, hanem ha mondjuk a 131 lovas motor egy kis teljesítményoptimalizáláson esne át?

Milyen ársávban érdemes néznem a VAG csoportból?

2022. aug. 22. 00:37
 14/14 anonim ***** válasza:

Az egy dolog, hogy te hogy használnád, de ha egyszer már szét van ütve, akkor csak vinni fogja a pénzt. Ha a napi munkábajárás 10 km, vagy annál több, akkor mehet a dízel simán. Én használtam 1.9TDI-t, most pedig 2.0CR-t munkába járásra. Napi 2x15 km város + agglomeráció, mellette hétvégente 2x100 km autópálya, mindegyik bírja gond nélkül.

2022. aug. 22. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!